Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι μπασμάτι από τον Άκη Πετρετζίκη

kotopoulo-ala-creme-petretzikhsΜία εύκολη αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, «Κοτόπουλο αλά κρεμ» συνοδευόμενο από ρύζι μπασμάτι. Μία εντυπωσιακή λύση για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 2 κ.σ. βούτυρο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 1κ.σ.)
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 30 ml μπράντυ
  • 100 ml νερό
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και λάιτ)

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
  • Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
  • Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
  •  Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε, προσθέτοντας το μπράντυ στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (αν είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο μπράντι (να φλαμπάρουμε δηλαδή).
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας

Πηγή: akispetretzikis.com