Παγωτό Μωσαϊκό

pagwto-mwsaikoΤι κι αν το καλοκαίρι έφυγε, πάντα θα έχουμε όρεξη για ένα παγωτό. Και αυτό εδώ δεν είναι ένα οποιοδήποτε παγωτό! Συνδυάζει το παγωτό με ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό! Δοκιμάστε το! Είναι πανεύκολο και λαχταριστό!

 

 

ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ένα μίξερ (χειρός ή με κάδο) και ένα δοχείο για παγωτό (κατά προτίμηση μεταλλικό) ή ένα τάπερ χωρητικότητας 2 περίπου λίτρων

ΥΛΙΚΑ:

  • Ένα φακελάκι garni σοκολάτα ( η συσκευασία έχει 2 φακελάκια, εμείς θέλουμε το 1)
  • Ένα ποτήρι φρέσκο γάλα πλήρες (περίπου 350 ml)
  • Μια συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • Μισό πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
  • Μία συσκευασία κουβερτούρα σε νιφάδες
  • Ένα κουτάλι σούπας κονιάκ
  • Μία πρέζα κανέλα

 

Βάζουμε το δοχείο του παγωτού στην κατάψυξη να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ το φακελάκι garni με το φρέσκο γάλα για 5 περίπου λεπτά συνεχώς μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζαχαρούχο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Γεμίζουμε την άδεια συσκευασία του ζαχαρούχου με νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα το οποίο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια με τα χέρια ώστε να μην γίνουν σκόνη. Τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι. Προσθέτουμε επίσης την κουβερτούρα, το κονιάκ και την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά. Βγάζουμε από την κατάψυξη το δοχείο ,το γεμίζουμε με το παγωτό, κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο ή με καπάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις περάσει μία ώρα, βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη, ανακατεύουμε καλά το παγωτό και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή και μετά από μία ώρα. Μετά από 2-3 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο, αφράτο και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει ανάρπαστο!