Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοϊζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , ήρθαν στο φως παλαιότερες απαράδεκτες δηλώσεις της σχετικά με τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών.

Ωστόσο, σήμερα έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες οι οποίες αν επιβεβαιωθούν εγείρουν μείζον ζήτημα για την υποψηφία ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες αφού στις 14 Μαϊου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, αναφέρει η εφημερίδα, το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Η ίδια πάντως δε κρύβει το φόβο της για τον Εθνικισμό στην Ευρώπη και ειδικότερα η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, αφού όπου σταθεί κρούει τον κώδωνα.

Τελευταία χρονικά, η δήλωση της Λοΐζου του Σύριζα, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα του Βαξεβάνη είπε ότι το στοίχημα των Ευρωεκλογών είναι «να μην ανέβει άλλο ο Εθνικισμός στην Ε.Ε.».

Η δήλωσή της ότι «πιστεύει στην δύναμη του πολιτισμού» και δηλώνει πως είναι «σημαντικό να πολεμήσουμε τον φασισμό», έρχεται σε αντίθεση βέβαια με τις φιλοτρομοκρατικές της δηλώσεις ότι “τα θύματα της 17Ν θα έπρεπε να ζητήσουν και… συγγνώμη.”