Όταν πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το βιβλίο “Finding Freedom” όλοι κατάλαβαν ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονταν πίσω από αυτή την έκδοση σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα εις βάρος τους και να πουν στον κόσμο τη δική τους αλήθεια.

Ωστόσο, δεν θέλησαν να το παραδεχτούν, ούτε οι ίδιοι ούτε οι συγγραφείς του βιβλίου οι οποίοι έσπευσαν να διαβεβαιώσουν πως κανένας από τους δύο δεν έδωσε συνέντευξη, αλλά όσα αναφέρονταν σε αυτό προέρχονταν από προσωπικές εμπειρίες ζώντας δίπλα στο ζευγάρι τα δύο χρόνια που πέρασαν στο παλάτι.

MEGHAN MARKLE PRINCE HARRY

Ωστόσο, η αλήθεια δεν μένει κρυφή και τελικά έλαμψε μέσα από τη δήλωση της Μέγκαν Μαρκλ η οποία παραδέχεται ότι όντως είχε ανάμειξη στη συγγραφή του Finding Freedom.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, η Μέγκαν Μαρκλε – η οποία έχει μπλέξει σε έναν δικαστικό αγώνα με μεγάλο βρετανικό εκδοτικό οίκο για τη δημοσίευση της επιστολής του πατέρα της – παραδέχτηκε ότι παρενέβη και επέτρεψε σε έναν φίλο της να μιλήσει με τους συγγραφείς του βιβλίου επειδή ανησυχούσε για το πώς θα παρουσιαζόταν σε αυτό το θέμα με τον πατέρα της.

Στην επίσημη δήλωση, που η Μέγκαν θα καταθέσει στο δικαστήριο ενόψει της αγωγής που έχει κάνει εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της Mail on Sunday, Associated Newspapers, αναφέρει ότι έβαλε ένα φιλικό της πρόσωπο να μιλήσει στους συγγραφείς του Finding Freedom.

meghan

Η φίλη της Δούκισσας επιβεβαίωσε στους συγγραφείς ότι η Μέγκαν είχε γράψει μια επιστολή στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ. Η Μέγκαν ανέφερε ότι έδωσε τη δική της εκδοχή στη συγκεκριμένη ιστορία για να μεταδοθεί από τους συγγραφείς η αλήθεια και όχι ακόμα μια παραπλανητική παρουσίαση.

Στη δήλωσή της, η δούκισσα καθιστά σαφές ότι “δεν παρείχε αντίγραφο της επιστολής ή του περιεχομένου της, ούτε περιγραφή του περιεχομένου της, στους συγγραφείς, άμεσα ή έμμεσα”.

MEGHAN MARKLE

Οι δικηγόροι της είναι κατηγορηματικοί ότι η Μέγκαν δεν συνεργάστηκε περαιτέρω με τους συγγραφείς και δεν έδωσε ποτέ ούτε στον Omid Scobie ή την Carolyn Durand συνέντευξη, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Σύμφωνα με τη δήλωση που κατατέθηκε “ούτε η ενάγουσα ούτε ο σύζυγός της ήθελαν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο βιβλίο”.

MEGHAN MARKLE

Ακόμα, στη δήλωσή της η Μέγκαν Μαρκλ αφήνει και μία σπόντα για τη βασιλική οικογένεια, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει αν η ομάδα Τύπου του Kensington Palace παρείχε πληροφορίες για λογαριασμό της.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία Associated Newspapers με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ζήτησαν και πέτυχαν να συμπεριλάβουν στην υπερασπιστική γραμμή τους κατά της μήνυσης που τους έχει κάνει η Μέγκαν Μαρκλ, το εν λόγω βιβλίο, καθώς αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα όσα ισχυρίζεται περί παραβίασης του απορρήτου της, δεν ισχύει αφού η ίδια έδωσε πληροφορίες προς δημοσίευση στο βιβλίο.

Οπότε, από μόνη της η Μέγκαν έδωσε ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αντιπάλων της, που θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον της.

MEGHAN MARKLE