Τα βέλη του προς την Ελλάδα για τη μη έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών, που κατηγορούνται στην Τουρκία ως πραξικοπηματίες, εκτόξευσε και πάλι ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε συνέντευξή του σήμερα σε τουρκικό κανάλι.

Αποφεύγοντας να συνδέσει τη χθεσινή κίνηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια με τη μη έκδοση των 8 στρατιωτικών, ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ ήταν στο πλαίσιο της επιθεώρησης κι ότι δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

Ήταν, όμως, ιδιαίτερα επικριτικός για την Ελλάδα στο θέμα των οκτώ. Όπως είπε, «επιθυμούμε η Ελλάδα να επανεξετάσει το θέμα, γι’ αυτό στείλαμε και δεύτερο αίτημα έκδοσης στις ελληνικές Αρχές».

Αφού επανέλαβε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».

Τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει καμία θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που της έχει απευθύνει η Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης έριξε τα βέλη του και κατά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αντίστοιχα αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες. Ακόμη και η Ιντερπόλ, όπως ανέφερε, αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ). «Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν», είπε χαρακτηριστικά. «Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους φετουλαχτσήδες.