Μετά την παραίτηση του υπουργικού ζεύγους Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου για την είσπραξη επιδόματος ενοικίου, άλλοι τρεις υπουργοί του Σύριζα πιάστηκαν να εφαρμόζουν την συγκεκριμένη απαράδεκτη και ανήθικη πρακτική, καθιστώντας τον επικείμενο ανασχηματισμό μάλλον ριζικό, παρά «μίνι», όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  • Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015), δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έλαβε ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.
  • Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). ο Μαρδας, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.
  • Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015 -Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριο 2016).

Το αξιοσημείωτο της όλης υποθέσεως είναι ότι παρότι έχουμε δει κραυγαλέες περιπτώσεις σκανδάλων και εθνικής μειοδοσίας που θα έπρεπε να προκαλέσουν την παραίτηση της κυβερνήσεως, παρόλα αυτά, όμως, άπαντες παραμένουν στις θέσεις τους και παραιτούνται τώρα τη δημοσίευση των συγκεκριμένων των σκανδάλων.

Οι τρεις νέοι εμπλεκόμενοι αρνούνται ότι πήραν το επίδομα, όμως είναι βέβαιο ότι στην πορεία και όσο θα αποκαλύπτονται έγγραφα και αποδείξεις θα μεταβάλλουν αυτή την άρνησή τους.