Στα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι αλήθεια ότι η εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο πολιτικών κύκλων. Καθηγητές που πρόσκεινται στην αριστερά ασκούν πολυεπίπεδη προπαγάνδα μέσα στα σχολικά συγκροτήματα.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα… «Ερευνητική εργασία» σε μαθητές, με θέμα τον … «φασισμό», οργάνωσε κόκκινη καθηγήτρια, σε σχολείο της Αττικής. Και για να μην αφήσει καμμία παρανόηση για το πώς ακριβώς θέλει να δει γραμμένη την «ερευνητική εργασία» που ανέθεσε στα παιδιά, την συνόδευσε με σκίτσο που απεικονίζει παρακρατικό ροπαλοφόρο των Εξαρχείων,  ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο να «τσακίζει» υποτίθεται αυτό που αποκαλούν αυθαίρετα “φασισμό”.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι να διαπλάθουν τις προσωπικότητες και του χαρακτήρες των παιδιών, ενσπείρουν αβιάστα το μίσος στα παιδιά, υποδεικνύοντας ποιους πρέπει να δέρνει κάποιος αν αυτοί δεν συμφωνούν μαζί του.

Άμεσα εμπλεκόμενοι κάνουν λόγο για ανάγκη άμεσης απόλυσης της καθηγήτριας που ασκεί απροκάλυπτα πολιτική προπαγάνδα και μάλιστα με προτροπή σε βία εναντία σε όποιον θεωρείται μη αποδεκτός.