Καλές καιρικές συνθήκες, με μοναδική «παραφωνία» τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ενισχυμένοι αέρηδες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στο Αιγαίο. 

Πέραν αυτού, από αύριο, Σάββατο 23 Μαρτίου, έως και τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, το meteo.gr αναφέρει πως θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. 

Στιγμιότυπο από παρέλαση για την 25η Μαρτίου / Φωτογραφία: SOOC

Στιγμιότυπο από παρέλαση για την 25η Μαρτίου / Φωτογραφία: SOOC

Που αναμένονται σποραδικές βροχές

Η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτιμά ότι τοπικές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03, ενώ τη Δευτέρα 25/03 νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. 

Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03, ενώ τη Δευτέρα 25/03 δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας επί παραδείγματι τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σημειωθούν ομίχλες.

Προσοχή στους ανέμους

Ενισχυμένοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδιαιτέρως την Κυριακή 24/03, οπότε αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. 

Το Σάββατο 23/03 οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα 25/03 μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

«Για τον λόγο αυτό σας προτρέπουμε, αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε, να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία για πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του δρομολογίου σας» καταλήγει η ομάδα του meteo.gr. 

Στον παρακάτω χάρτη εμφανίζονται οι περιοχές όπου αναμένονται άνεμοι άνω των 7 μποφόρ:

Πηγή: 25η Μαρτίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο -Προσοχή στους ανέμους στα πελάγη [χάρτης] | iefimerida.gr