Στην τελική φάση μπήκε η δημιουργία του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στον Βοτανικό, αφού ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου υπέγραψε απόφαση για τη σύσταση διοικούσας επιτροπής του τεμένους, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2019. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα έπρεπε να τρομάζει και να δυσαρεστεί κάθε εχέφρονα Έλληνα πολίτη και ιδίως όποιον είχε την ατυχία να επισκεφθεί ευρωπαϊκές πόλεις και να δει ιδίοις όμμασι την γκετοποίηση των περιοχών γύρω από τα ανά την Ευρώπη τεμένη. Όμως, για να “φρεσκάρουμε” τη μνήμη μας, καλό είναι να κάνουμε μια αναδρομή αναζητώντας την πηγή του “κακού”.

Στις 4 Αυγούστου 2016, στα ογδοντάχρονα από την επιβολή του Εθνικού Καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά, ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης αφαίρεσαν και το τελευταίο χαλικάκι που μπλόκαρε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, την πόλη που οι «τρελοί» εθνικιστές του 1821 απελευθέρωσαν από τους Αγαρηνούς δυνάστες χύνοντας ποτάμια από το ιερό αίμα τους.

Σε νομοσχέδιο για τις «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», 206 βουλευτές (μεταξύ αυτών, οι εθνομπροστάρηδες, οι … χαλύβδινοι υπερπατριώται Βορίδης και Γεωργιάδης) υπερψήφισαν με περίσσιο θράσσος το άρθρο 35, με το οποίο τροποποιείτο «το Π.Δ. της 20/09/1995 “Εγκριση πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης τμημάτων των Δήμων Αθηναίων, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Περιστερίου και Ταύρου (περιοχή Ελαιώνα, Ν. Αττικής)”».

Διακόσιοι έξι εθνοσωτήρες, σε ένδειξη πρωτοφανούς σύμπνοιας, απέδειξαν στους Έλληνες ότι τα Μνημόνια και το Ισλάμ μπορούν να ενώσουν τις πολιτικές παρατάξεις (πλην χρυσαυγιτών και ΑΝ.ΕΛ., που είπαν «όχι» στο τζαμί). Οι βουλευτές μας άναψαν για τα καλά το φως του Κορανίου, ώστε να διαλύσει τα αθηναϊκά «σκότη».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με λέξεις που στάζουν μέλι, γάλα και παραδείσια πιλάφια, έγραψε πανηγυρικό άρθρο για την «κατασκευή του πρώτου τεμένους στην Αθήνα έπειτα από περισσότερα από 100 χρόνια»!

Ας δούμε , όμως, τι έλεγαν αυτοί οι δύο πατριδέμπορες, λίγα χρόνια πριν για το ενδεχόμενο ανέγερσης τζαμιού στο κλεινόν άστυ:

 

Υ.Γ: Υπενθυμίζουμε ότι το 2010, ο Άδωνις κατέβηκε στις Περιφερειακές εκλογές με κεντρικό σύνθημα “Όχι τζαμί στον Βοτανικό”  για το υπερψηφίσει 5 χρόνια μετά. Με τι ανταλλάγματα άραγε;