Την άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου που δοκιμάζεται από τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκφράζει η αυτοψία που πραγματοποιεί στο Πήλιο κλιμάκιο με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών (Κ. Φλαμπούρης) και της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας (Μ. Χουβαρδάς) κ.α., όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, ο οποίος με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου, υπέδειξε τα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου.

Στη διάρκεια της αυτοψίας σε δέκα περίπου σημεία με τις μεγαλύτερες ζημιές, διαπιστώθηκε πως το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι ακόμη ενεργό και οι ερπυσμοί εδαφών συνεχίζονται λόγω των ειδικών τεχνικογεωλογικών και υδρογεωλογικών συνθηκών.

Οι διαβρώσεις που προκάλεσε η διαλυτική ικανότητα των επιφανειακών νερών, επίσης δεν έχουν τερματιστεί και οι παρεμβάσεις πλήρωσης με αδρανή υλικά για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου, απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς και διαρκή παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο κ. Κουτσάφτης κατέληξε ότι με συνεργασίες και συνεννόηση με την Περιφέρεια, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές ενώ με τη λήξη του φαινομένου, θα αποτυπωθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε τεχνικά έργα ώστε να ζητηθεί η χρηματοδότησή τους από τα αρμόδια υπουργεία.