Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Γεώργιου Γιαννιού “εν τάχει”, χθες Δευτέρα 26/6/2017.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός κα Ελευθερία Καμπουρίδη, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και η κα Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Χορωδία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Μαριάννας Σαμαρτζή, η οποία αφηγήθηκε με εξαιρετική αμεσότητα κείμενα του βιβλίου.

Οι ομιλητές εξήραν τον χαρακτήρα του πατρός Γεωργίου, την αμεσότητα του λόγου του και την πρόταση που κάθε κείμενό του δίνει στον αναγνώστη. Μια πρόταση που ανήκει στον Θείο Λόγο, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Το βιβλίο αποτελείται από μια επιτομή άρθρων του πατρός στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, τα οποία συγκέντρωσε σ’ αυτή τη λιτή έκδοση.

Το βιβλίο θα το διαβάσετε… Για την ατμόσφαιρα της βραδιάς… έχουμε να σας μεταφέρουμε ότι ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, μια επίθεση αγάπης και σεβασμού, προς τον νεαρό, άμισθο Αρχιμανδρίτη, γέννημα του Αλμυρού.

Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα ιδιαίτερα, καθώς παρατηρούσα σεβαστούς ανθρώπους του Αλμυρού, πολλοί απ’ αυτούς ηλικιωμένοι, οι οποίοι αφού χαιρετούσαν όπως ένιωθαν και όχι όπως μόνο αρμόζει, τον παπά… αγκάλιαζαν και το παιδί, τον φίλο, που καμαρώνουν να προχωρά, σταθερά, στην δύσκολη πορεία που διάλεξε. Και οι νέοι, πνευματικά του παιδιά, ήταν εκεί, να σταθούν στη στιγμή του, όπως και ο ίδιος άλλωστε παρίσταται όταν τον καλούμε!

Διακριτική και φωτεινή και η παρουσία της ιερομήτωρ του, η οποία μάλλον ευθύνεται για το χιούμορ του πατέρα Γεωργίου, το οποίο επιστράτευσε για να κρύψει τη συγκίνησή του και να διαχειριστεί, την επίθεση αγάπης των ενοριτών του.

Ευχόμαστε και εις άλλα πολλά πνευματικά πονήματα πατέρα Γεώργιε!

 

Τσιντσίνη Βιβή

 

Δημοσιεύουμε δυο βίντεο, ένα με το σύνολο της παρουσίασης, και ένα πιο σύντομο, με στιγμές που διαλέξαμε για εσάς.