Τέλος δεν έχουν oι εξελίξεις στις εκλογικές αναμετρήσεις της Ευρώπης.

Την τελευταία φορά έγινε νοθεία καθώς εξελέγη ο εθνικιστής υποψήφιος από το κόμμα των Ελευθέρων.

Έγιναν τώρα, όμως, και οι βουλευτικές εκλογές και τα πράγματα έδειξαν πως η άνοδος των εθνικιστών δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί. Συγκεκριμένα, “το κόμμα των Ελευθέρων” συγκέντρωσε το 26% των ψήφων, αυξάνοντας την δύναμή του κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Μπορεί να ήρθε τρίτο, αφού οι καταρρέοντες σοσιαλδημοκράτες συγκρατήθηκαν στο 26,9% ερχόμενοι δεύτεροι, αλλά και πάλι οι αναταράξεις είναι εξαιρετικά ισχυρές. Το “Λαϊκό Κόμμα” που βγήκε πρώτο με 31,6% δεν έχει και ιδιαίτερα πολλές επιλογές σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ουσιαστικά, στην Αυστρία υπάρχει τώρα ένα δίλημμα. Είτε θα σχηματιστεί συγκυβέρνηση Λαϊκού Κόμματος και σοσιαλδημοκρατών, με σίγουρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές το Κόμμα των Ελευθέρων να εξασφαλίσει την 1η θέση με αυτοδυναμία ή θα αλλάξει η πολιτική, εντάσσοντας τους εθνικιστές στην συγκυβέρνηση.

Το δεύτερο ενδεχόμενο, που μέχρι στιγμής από τις δηλώσεις του προέδρου του “Λαϊκού Κόμματος” φαίνεται να είναι το επικρατέστερο, έχει προκαλέσει τον πανικό στις Βρυξέλλες.