Έξω από το 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, όπου χθες έπεσαν πυροβολισμοί, την ώρα που στο διπλανό σχολικό συγκρότημα βρίσκονταν μαθητές και δάσκαλοι (διαβάστε ΕΔΩ) βρέθηκαν το πρωί δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να καταγράψουν την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Μιλώντας στην κάμερα του Star Channel, νεαρός Ρομά που μένει δίπλα από το σχολείο, αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές, πιθανώς από την οικογένεια με την οποία υπάρχει η «βεντέτα» και δε δίστασε να δηλώσει ότι στο μέλλον, αν βρεθεί στην ίδια κατάσταση θα σκοτώσει!

Την ίδια ώρα, άλλος νεαρός Ρομά ομολογεί κυνικά τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει σε σπίτια για να κλέψει χρυσαφικά και χρήματα, με την δικαιολογία πως… δεν μπορεί να βρει δουλειά!

Κι όλα αυτά, την ώρα που δεκάδες καταγγελίες φθάνουν από κατοίκους των Άνω Λιοσίων για σφαίρες που καθημερινά βρίσκονται στα μπαλκόνια ή στα αυτοκίνητά τους, μόλις λίγους μήνες μετά το τραγικό περιστατικό στο Μενίδι με τον χαμό του 11χρονου Μάριου.

Το πρωί, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές του συγκροτήματος που βρίσκεται μέσα στο «γκέτο» των Ρομά, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί…