Μία ημέρα είχε το φετινό καλοκαίρι δυνατούς ανέμους, την σημερινή, και καίγεται το σύμπαν! Πιο συγκεκριμένα, μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, η οποία έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα!

Νέες πυρκαγιές κατακαίνε τα πάντα σε Ραφήνα,  Ν. Βουτζά, Άγ. Ανδρέα, Μάτι, Κάλαμο και Ζούμπερι! Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Κρήτη.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για εκατοντάδες καμμένα σπίτια, ενώ υπάρχουν μέχρι και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς! Κι ήρθε και η νύχτα, όπου σε τέτοιες περιπτώσεις τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα!

Ασθενοφόρα φθάνουν συνεχώς στα μεγάλα νοσκομεία της Αθήνας και μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου, δεύτερου βαθμού και με έντονα αναπνευστικά προβλήματα – Έξι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δευτερου βαθμού.

Συνολικά, μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εκαυματίες, οι έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

Από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, ο ένας έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.