Απάντηση έδωσε η Χρυσή Αυγή μέσω του εκπροσώπου Τύπου της με αφορμή τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου. Ο πρώην Υπουργός του Σύριζα είπε:”Αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.”

Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης”.

Η Χρυσή Αυγή απαντά:”Εκδημοκρατισμό δεν χρειάζεται η Χρυσή Αυγή, αλλά το πολιτικό σύστημα, που δε σέβεται μισό εκατομμύριο Έλληνες ψηφοφόρους. Τα ποσοστά μας είναι διψήφια και αν δεν υπήρχε ο παράνομος αποκλεισμός μας από τον δημόσιο διάλογο, θα ξεπερνούσαν σήμερα το 20%.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ΜΜΕ που επί δύο ολόκληρες ημέρες στήνουν ολόκληρα πάνελ με υβριστές και πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, θα τηρήσουν τη στοιχειώδη νομιμότητα, προβάλλοντας την σύντομη απάντησή μας;

Ούτως ή άλλως η νομική υπηρεσία της Χρυσής Αυγής έχει ήδη προβεί σε σειρά καταγγελιών προς την νέα σύνθεση του Ε.Σ.Ρ. για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του μας από τον δημόσιο διάλογο.”