“Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων.”Αριστοτέλης

Ζούμε στη χώρα της οποίας η πολιτισμική ταυτότητα και κληρονομιά στο ανθρώπινο είδος τιμάται σαν διαμάντι στα πέρατα της γης. Αποτελεί ιερό καθήκον κάθε εκπαιδευτικού να μάθει στους νέους την Ιστορία του Γένους τους, τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίστηκε η Φιλοσοφία και Επιστήμη, τη γλώσσα των προγόνων τους.

Αυτά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες. Όχι όμως στην Ελλάδα. Εδώ ισχύουν άλλοι κανόνες, εδώ, λόγω της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής αλλά κυρίως πνευματικής αξίας του Ελληνισμού, τα βασικά πνευματικά χαρακτηριστικά έπρεπε να αλλοιωθούν. Αντί για υπερήφανους Έλληνες και Ελληνίδες με κριτική σκέψη και εθνική αξιοπρέπεια, έπρεπε να αρχίσει η μαζική παραγωγή αποβλακωμένων νεοελλήνων. 

Μια εκπαιδευτικός τόλμησε να μοιράσει ένα κείμενο που γράφτηκε με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως είναι λογικό, η πράξη αυτή προκάλεσε τις λυσσαλέες αντιδράσεις των αριστερών εκπαιδευτικών. Ήδη έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ερευνάται αν το συγκεκριμένο κείμενο μοιράστηκε και σε άλλα σχολεία.

Ας δούμε όμως τι γράφει το κείμενο που μοίρασε η δασκάλα στα παιδιά:

«Θα ονομάζεται ένα κράτος ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα σε αυτό το όνομα. Θα απαγορεύεται σε μας η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός γιατί θα το μονοπωλεί το… ομώνυμο κράτος» και «θα παραδοθούν ‘προς συνεργασία’ τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ»(!).

Το κείμενο συνεχίζει αναφέροντας πως:

«Στα σχολικά βιβλία δεν θα υπάρχει αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. Οι μαθητές θα διδάσκονται ότι ο Παύλος Μελάς είναι ένας σφαγέας που κατακρεούργησε τους ‘Μακεδονόνες’ κομιτατζήδες. Οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα και Μακεδονομάχους», συνεχίζει το κείμενο και προσθέτει τα εξής ακόμη πιο επικίνδυνα: «Όποιο τραγουδά το ‘Μακεδονία ξακουστή’ θα θεωρείται παράνομος. Θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Οι Μακεδόνες θα υποχρεωθούμε να προσδιοριζόμαστε ως ‘Έλληνες Μακεδόνες’ (!) ή Μακεδόνες της Νότιας Μακεδονίας (!!). Θα δημιουργηθεί θέμα ‘μακεδονικής μειονότητας’ και δικαιωμάτων της!!! Θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας».

Τελειώνοντας, αναφέρεται στο κείμενο πως «η συμφωνία των Πρεσπών προδίδει την Ιστορία μας, ξεπουλάει την πατρίδα μας και προετοιμάζει στους γείτονες τον δρόμο για τις επεκτατικές τους βλέψεις που ουσιαστικά δεν τις απαρνήθηκαν. Οι κινήσεις του Ζάεφ το αποδεικνύουν. Και όλα αυτά για το ‘καλό’ της Ε.Ε. και… για οικονομικά οφέλη!!!».

Κ.Π.