Με εντάσεις και υψηλούς τόνους υποδέχθηκαν οι φορείς του Ηρακλείου τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.
Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ενώ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μανώλη Αλιφιεράκη.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι φορέων επιφύλαξαν “θερμή υποδοχή” στον Υπουργό Εργασίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατα της μνημονιακής πολιτικής ενώ ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες.
Ενδεικτικό του κλίματος ήταν το γεγονός ότι μόλις ο κ. Κατρούγκαλος πλησίασε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τού άπλωσε το χέρι να τον χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, επιδεικτικά, απέφυγε να σφίξει το χέρι του Υπουργού ενώ ακολούθησε έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Συγκεκριμένα, η απάντηση του υπουργού που άναψε τα αίματα ήταν: “το ασφαλιστικό είναι νόμος του κράτους, τέλος”.
Ο κ. Βοργιάς ανέφερε ότι με τέτοιες νοοτροπίες δεν μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου ενώ την ίδια ώρα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για “μαύρη πληροφόρηση” αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης, και για ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των μέτρων που θα φέρουν άνοδο της οικονομίας, όπως ισχυρίστηκε.
Για την ανεργία, παραδέχτηκε πως είναι πολύ υψηλή, αλλά είπε ότι στόχος των μέτρων είναι η μείωσή της.
Ερωτώμενος για το κίνημα “#Παραιτηθείτε”, ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για κάποιους οι οποίοι ενώ παλαιότερα λοιδορούσαν τα κινήματα, τώρα θέλουν οι ίδιοι να γίνουν “κατσαρολάκηδες”.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.