6.9 C
New York
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple ανακοίνωσε το νέο iPhone SE

Η Apple ανακοίνωσε το νέο iPhone SE

Το δυνατό μικρό επανέρχεται ανανεωμένο στις 4,7″ και με την A13 CPU

Μετά από μια μακρά περίοδο φημών και αναφορών, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του «μικρού» και δημοφιλέστατου μοντέλου της, iPhone SE. Το original iPhone SE είχε κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου του 2016. Όπως και στο παλιό μοντέλο έτσι και στο νέο iPhone SE που ανακοινώθηκε σήμερα η Apple τοποθέτησε τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της, τη CPU A13.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανάλυση της οθόνης (1334 x 750 pixels με πυκνότητα 326 ppi) αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα μία ταχύτατη συσκευή. Να σημειωθεί πως η οθόνη υποστηρίζει τις τεχνολογίες True Tone και Wide color display (P3). Επιπροσθέτως υποστηρίζεται η αναπαραγωγή βίντεο Dolby Vision και HDR10.

Υποστηρίζεται η ασύρματη φόρτιση κατά το πρότυπο Qi, αλλά και fast charging (50% φόρτιση σε 30 λεπτά με φορτιστή των 18W). Επίσης η συσκευή είναι Dual-SIM (eSIM) ενώ υποστηρίζεται το πρότυπο Wi-Fi 6.

Τα τρία τελευταία χρόνια και η Apple αλλά και εμείς αντιληφθήκαμε πως υπάρχει μεγάλο κοινό στην κατηγορία των «μικρών» που όμως απαιτεί η συσκευή που θα αγοράσει να φέρει την πιο πρόσφατη CPU της εταιρείας και όχι ξεπερασμένους επεξεργαστές. Η Apple, όπως συνηθίζει, δεν ανακοίνωσε το μέγεθος της RAM. Πιθανολογούμε πως ανέρχεται στα 3GB αναμένουμε όμως το teardown του iFixit για να μάθουμε με σιγουριά.

Η Apple λοιπόν χρησιμοποίησε όλα τα κύρια υλικά της επιτυχημένης συνταγής της, φρεσκάροντας παράλληλα κάποια άλλα, όπως το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που περιλαμβάνεται πλέον στο βασικό μοντέλο και ανέρχεται στα 64GB (κυκλοφορούν επίσης εκδόσεις στα 128 και 256GB). Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης μεγαλύτερη οθόνη στις 4,7” (έναντι τεσσάρων του original iPhone SE). Φυσικά, το παρόν δίνει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η εμπρόσθια FaceTime κάμερα διαθέτει φακό στα 7 megapixels (εγγραφή video [email protected]) ενώ ο οπίσθιος φακός είναι στα 12 megapixels (εγγραφή video [email protected]). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Apple το computational photography που έχει αναπτύξει σε συνδυασμό με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας Α13 αναμένεται να μας «παραδώσουν» εξαιρετικού επιπέδου φωτογραφίες. 

Η νέα συσκευή είναι ανθεκτική στο νερό και στη σκόνη (πιστοποίηση IP67, έως 30 λεπτά σε μέγιστο βάθος ενός μέτρου).

Το νέο iPhone SE θα κυκλοφορήσει σε τρία φινιρίσματα: κόκκινο (PRODUCT)REDάσπρο και μαύρο. Η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64GB θα πωλείται στα 399$ (συν φόροι), τιμή η οποία αναμένουμε να «μεταφραστεί» στη χώρα μας στους επίσημους μεταπωλητές πέριξ των 479€. Οι εκδόσεις των 128GB και 256GB θα πωλούνται στα 449$ και 549$ αντίστοιχα (καθαρές τιμές). Θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου (προ-παραγγελίες στις 17 Απριλίου) ενώ στη χώρα μας αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων. 

Ενημέρωση 16 Απριλίου 15:40

Οι επίσημες τιμές στην Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:

64Gb 499€

128GB 569€

256GB 699€

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε πριν ένα λεπτό το 9to5Mac το νέο iPhone SE αντικαθιστά το iPhone 8 ενώ παράλληλα καταργείται και το iPhone 8 Plus. Κλείνοντας, να σας ενημερώσουμε πως στον κώδικα του iOS 14 υπάρχουν αναφορές σε συσκευή iPhone SE Plus, οπότε είναι πιθανό η σημερινή συσκευή να αποκτήσει μελλοντικά και large έκδοση.

 

Πηγή: tecky.eu

RELATED ARTICLES

Most Popular