14.9 C
New York
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑστυνομικοί της Μαγνησίας τιμούν συνάδελφό τους που «έφυγε» στο καθήκον

Αστυνομικοί της Μαγνησίας τιμούν συνάδελφό τους που «έφυγε» στο καθήκον

καραπαναγιωτης

Συγκινεί η ανοιχτή επιστολή των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του συναδέλφου τους Γεωργίου Καραπαναγιώτη, που έφυγε από τη ζωή την ώρα του καθήκοντος.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, από τις 07.00 έως τις 09.30 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου του Αστυνομικού Μεγάρου και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί Μνημόσυνο στη μνήμη τόσο του Γεωργίου Καραπαναγιώτη όσο και της Ελένης Βενέτη, δυο αστυνομικών που έφυγαν ξαφνικά και άδικα από τη ζωή.
Μετά το μνημόσυνο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, θα πραγματοποιηθεί τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι δυο αδικοχαμένοι αστυνομικοί.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας:
Ξημερώματα της 10ης Ιουλίου, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δ.Α Μαγνησίας δέχεται τηλεφώνημα για ύποπτο όχημα με αλλοδαπούς επιβάτες που κινείται περίεργα στη περιοχή του Αλμυρού. Προς συνδρομή του περιπολικού του οικείου τμήματος αποστέλλεται η Ο.Π.Κ.Ε, ειδική υπηρεσία με αξιόλογους και αξιόμαχους συναδέλφους, ενεργό μέλος της οποίας ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ.. Με το ασυναγώνιστο χιούμορ του, τη πάντα χαρούμενη διάθεση που τον διακατείχε αλλά και τη μαχητικότητα που τον διέκρινε, από τότε που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πρώτος έσπευσε προς συνδρομή των συναδέλφων του, αγόγγυστα, ταπεινά και με περίσσιο σεβασμό προς τους ανωτέρους του και προς τους πολίτες της υπαίθρου, που λυμαίνονταν απο τις άγριες διαθέσεις επικίνδυνων κακοποιών.
Στο δρόμο όμως ο Θεός που ζήλεψε, τον αυθεντικό του χαρακτήρα, την ειλικρίνεια που τον διακατείχε αλλά και την αξιοζήλευτη ικανότητά του να αποσπά απ’ όλους χαμόγελα , ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές, είχε άλλα σχέδια… ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.. Πήρε δίπλα του έναν αληθινό ΗΡΩΑ, που προσηλωμένος στο υπηρεσιακό καθήκον, υποκλινόμενος στην αποστολή του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που πιστά υπηρετούσε, έσπευσε να συνδράμει συναδέλφους, να καταπολεμήσει τους εγκληματίες της επαρχίας που λήστευαν και βασάνιζαν τα γεροντάκια στα χωριά μας και το έπραξε τάχιστα και αβίαστα, χωρίς σκέψη δεύτερη, μη αναλογιζόμενος οτι αυτό μπορεί να του στοίχιζε την ίδια του τη ζωή.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ δεν ήταν μέλος καμίας λαοπρόβλητης θύρας ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν ήταν μέλος καμίας νεολαίας πολιτικού κόμματος, τα Μ.Μ.Ε ελάχιστα ασχολήθηκαν με τη θυσία του, το όνομα του δε θα διαβαστεί ποτέ σε κανένα σχολείο υπό τους ήχους συγκινητικής μουσικής υπόκρουσης και κανένας τραγουδιστής δε θα διοργανώσει συναυλία σε μεγάλη πλατεία για τη μνήμη του. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΗΡΩΑΣ. Γιατί θυσιάστηκε για τον πολίτη, γιατί έχασε τη ζωή του για να κοιμάται ο απλός κοσμακης ήσυχα. Γιατί θα μείνει για πάντα Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΙ. Ζει στο πρόσωπο της ηρωίδας συζύγου του, αστυνομικού επίσης, εμφανίζεται στο χαμόγελο της, που δειλά ξεπροβάλει από τα χείλη της και φωτίζει το όμορφο πρόσωπο της στη σκέψη και μόνο του ήρωα συζύγου της. Ζει στα δυό του αγοράκια, που βιώνουν την απώλεια του πατέρα τους, ο οποίος από το παράδεισο, τους καμαρώνει και τους εμπνέει.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!

RELATED ARTICLES

Most Popular