Έκτατο: Άλλη μια αθώωση της Χρυσής Αυγής

Αβάσιμη, αστήρικτη και αναληθής αποδείχθηκε η μήνυση κατά της Χρυσής Αυγής

Λίγο μετά τις 3′ το μεσημέρι, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δέχθηκε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν. Μιχαλολιάκος πριν από αρκετά χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2014 από τον Παναγιώτη Δημητρά και στο ακροατήριο υποστηρίχθηκε από τον ίδιο, καθώς επίσης και τον Δημήτρη Ψαρρά που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η ποινική δίωξη είχε βασιστεί σε ένα άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά το οποίο είχε δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Βασίστηκε σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 49 δευτερολέπτων που προσκόμισε ο Ψαρράς και το οποίο αποτελούσε συρραφή αποσπασμάτων της ομιλίας του Μιχαλολιάκου, τα οποία κάθε άλλο παρά απέδιδαν το αληθές και πραγματικό νόημα των λεγομένων του.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας (Ψαρρά και Δημητρά) δεν έπεισαν το Δικαστήριο περί του ότι με τις επίμαχες φράσεις ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος προέτρεπε τα μέλη του κόμματός του να προβούν σε πράξεις βίας κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αντιθέτως, έκρινε ότι ήταν ορθή η πρόταση του κ. Εισαγγελέως ο οποίος θεώρησε ότι οι εν λόγω φράσεις αποτελούσαν πολιτικές αναφορές με γενικό περιεχόμενο χωρίς να συνιστούν πρόκληση ή διέγερση των μελών του κόμματος προκειμένου να προβούν σε βιαιοπραγίες.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Γεώργιος Μιχαλόλιας, Νικόλαος Μιχαλόλιας και Δημήτριος Παπαδέλλης.

Προηγούμενο άρθροΣτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία η σημαία του Κατσίφα
Επόμενο άρθροΧρυσούλα Διαβάτη: Βοηθάμε τους ξένους και οι Έλληνες κοιμούνται στα πεζοδρόμια