Είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς,άπαχο κρέας,δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια – Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο έως 11%

Μπορεί μια δίαιτα να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από την κατάθλιψη; Η δίαιτα D.A.S.H (Dietary Approach to Stop Hypertension), που έχει αναπτυχθεί από τη διατροφολόγο Mάρλα Χέλερ,μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης κατά 11%.

Αν και στόχος της είναι να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση κι έχει έχει λάβει πολλούς επαίνους από ειδικούς,η δίαιτα αυτά θωρακίζει τον οργανισμό και από αυτή την ασθένεια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail, η δίαιτα αυτή βασίζεται στις άπαχες πρωτεΐνες και τα φρέσκα λαχανικά. Είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς,άπαχο κρέας,δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια. Επίσης, είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα επεξεργασμένων τροφίμων, ζαχαρούχων ποτών ενώ απαγορεύεται το αλάτι και το το κόκκινο κρέας.
Εκτός από το ότι συνδέεται με την καλύτερη ψυχική υγεία, η δίαιτα DASH προωθείται επίσης και για την πρόληψη και τον έλεγχο της υπέρτασης. Προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι η δίαιτα DASH μειώνει την αρτηριακή πίεση σε μόλις 14 ημέρες, καθώς επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rush στο Σικάγο πραγματοποίησαν την έρευνα σε 964 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας,τα 80 χρόνια.Η μελέτη ολοκληρώθηκε σχεδόν μετά από δύο χρόνια.