Αβοήθητοι είναι δεκάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή και με σοβαρότερες διαταραχές που φοιτούν στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) της Μαγνησίας.

Τα αιτήματα σχολείων για την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης προκειμένου να υποστηριχθούν μαθησιακά οι μαθητές, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ δεκάδες γνωματεύσεις από το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Μαγνησίας μένουν στα αρχεία. Σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Χρήστο Αργύρη, σύσταση τμημάτων ένταξης προβλέπεται στα γυμνάσια για την υποβοήθηση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές, όταν όμως οι μαθητές συνεχίσουν στο Λύκειο, δεν έχουν καμία υποστήριξη. Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε σε περίπτωση επαγγελματικού λυκείου στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπου το 10% του μαθητικού πληθυσμού  πρέπει να φοιτήσει σε τμήμα ένταξης, παρά όμως τα επανειλημμένα αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου, η σύσταση του τμήματος δεν εγκρίνεται. Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, στο αρχείο του συγκεκριμένου σχολείου, υπάρχει ολόκληρος φάκελος με 40 γνωματεύσεις του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Μαγνησίας για ισάριθμους μαθητές που χρίζουν υποστήριξης. Όμως, παρά τα επίσημα έγγραφα και στοιχεία που προσκομίστηκαν, το αίτημα την πρώτη φορά απορρίφθηκε, τη δεύτερη δεν απαντήθηκε καν. Το θέμα είναι σε γνώση και της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καθώς η συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν είναι η μοναδική με πληθώρα γνωματεύσεων του ΚΕ.Δ.Δ.Υ για την φοίτηση μαθητών σε τμήματα ένταξης. Υπάρχει κι άλλο ΕΠΑΛ με 23 μαθητές που χρίζουν στήριξης Στα γενικά λύκεια φαίνεται να έχουν εγκριθεί ορισμένα τμήματα ένταξης, όχι όμως και στα ΕΠΑΛ.

«Να εγκριθούν τμήματα ένταξης για μαθητές με δυσκολίες στα ΕΠΑΛ Μαγνησίας – Ισότιμη μάθηση, Παιδεία για όλους», ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος:

Eρώτηση για το παραπάνω ζήτημα κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μεταφέροντας στο υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα σχολείων για την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης προκειμένου να υποστηριχθούν μαθησιακά οι μαθητές.

Έκπληξη προκαλεί η κοινοβουλευτική δράση του κ. Ηλιόπουλου ο οποίος έχει ρίξει όλο το βάρος στο χώρο της Παιδείας και της Εκπαίδευσης μέσω των παρεμβάσεών του στη βουλή. Όπως έχει καταστεί γνωστό σε κύκλους εκπαιδευτικών και όχι μόνο, έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας, καθώς οι τελευταίοι μεταφέρουν προβλήματα και ζητήματα που αναφύονται και ταλανίζουν τον τομέα της Εκπαίδευσης στο Νομό.

Για τον βουλευτή Μαγνησίας, «επειδή η παροχή παιδείας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλα αυτά τα προβλήματα κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη μάθησηως Χρυσή Αυγή, αιτούμεθα, την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην παράλληλη στήριξη και την έγκριση τμημάτων ένταξης στα ΕΠΑΛ