Toν αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας Ι. Τόλια καταγγέλλει ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος μετά την επίθεση που έκανε εναντίον του ο πρώτος.

Ο δήμαρχος αποδίδει ευθύνες στην αστυνομία (όπως και χθες βράδυ σε αθλητική τηλεοπτική εκπομπή) καταγγέλοντας ότι οι δυνάμεις δεν πήγαν έγκαιρα στην πεζογέφυρα την ώρα που γίνονταν οι βίαιες συγκρούσεις, ενώ πήγαν μετά.

Μάλιστα χαρακτηρίζει συμπαθή, αλλά ανεπαρκή κρίνοντας από το αποτέλεσμα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας από τον οποίο όπως λέει θα περιμένει ένα ευχαριστώ, όταν σε μία εβδομάδα περίπου θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Πανθεσσαλικό και θα καταστεί «κόσμημα».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:  «Αναφορικά με τις μακροσκελείς δηλώσεις του συμπαθούς, κατά τα άλλα, ανεπαρκούς, ωστόσο, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Γιάννη Τόλια, με τις οποίες επιχειρεί να απεκδυθεί των αδιαμφισβήτητων ευθυνών του και μάλιστα να τις μετακυλήσει σε μένα και όποιον άλλον έτυχε να του περάσει από το μυαλό (!), οφείλω να παρατηρήσω τα εξής:

Στον τελικό του Κυπέλλου, το περασμένο Σάββατο, γίναμε για πολλοστή φορά θεατές του ίδιου έργου. Εκατό – διακόσιοι ανεγκέφαλοι να επιδίδονται σε πράξεις τυφλής και εγκληματικής βίας και η Αστυνομία επί πενήντα λεπτά να παρακολουθεί και εν τέλει να καταφεύγει στην εύκολη λύση της χρήσης χημικών.

Οι δικαιολογίες του κ. Τόλια γι’ αυτό πολλές και διάφορες, αλλά θα έφθανε να δώσει μια απλή εξήγηση: Πώς και οι δυνάμεις του δεν μπορούσαν να φθάσουν στην πεζογέφυρα – θέατρο των επεισοδίων κατά την διάρκεια αυτών και έφθασαν μετά από αυτά;

Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός τους ή απλώς δεν αντελήφθησαν τι συνέβαινε δίπλα και γύρω τους; Ας μας το εξηγήσει και αναμφίβολα θα βρει τη δικαίωση (ή εξιλέωση;) που αναζητεί.

Στον κ. Τόλια και γνώστη του ποδοσφαίρου, ως αυτοπροσδιορίζεται, έχω να παρατηρήσω ότι ο τελικός του Πανθεσσαλικού, συγκριτικά πάντα, ήταν ο λιγότερο επεισοδιακός και ήρεμος των τελευταίων ετών και βέβαια αναφέρομαι στις περιπτώσεις παρουσίας οπαδών και των δύο ομάδων. Αν ανατρέξει στα αρχεία του εύκολα θα το διαπιστώσει.

Σε ό,τι αφορά δε την ένσταση και αντίδρασή του για τον χαρακτηρισμό του ως ευθυνόφοβου, αρκεί να επισημάνω την ανεξήγητη στάση του να κρατήσει στα αποδυτήρια, για τρεις, περίπου ώρες, 30 παιδάκια, μεταξύ των οποίων και ο γιος μου, που θα συνόδευαν ποδοσφαιριστές και διαιτητές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Αλήθεια τι να πούμε σε αυτά τα παιδιά; Ότι στερήθηκαν μια τέτοια χαρά γιατί φοβήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής;

Κύριε Διευθυντά, επειδή ως άνθρωπος είστε συμπαθής και για να μην σας μένουν στρεβλές εντυπώσεις, έχω στην κατοχή μου χιλιάδες φωτογραφιών, με πολύ σημαντικούς ανθρώπους και δεν μου έλειπαν αυτές που αναφέρετε και για τις οποίες υποτίθεται έφερα τον τελικό στον Βόλο! Αν το επιθυμείτε να σας δώσω κάποιες να τις περιεργάζεστε να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

Ομολογουμένως κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και επιρροή μου, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες που έχω,προκειμένου να γίνει ο τελικός του κυπέλλου στην πόλη μας, ακριβώς για να υπάρξουν μια σειρά από ευεργετήματα που όντως απήλαυσαν οι συμπολίτες μας, όπου κάνατε καλά τη δουλειά σας.

Κύριε Τόλια, σε μια εβδομάδα, το πολύ, το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι ένα πραγματικό κόσμημα, αφού θα έχουν επιδιορθωθεί όλες οι ζημιές με δαπάνες της ΕΠΟ και των δύο ΠΑΕ. Και περιμένω από εσάς ένα ευχαριστώ γιατί χάρις σε αυτόν τον τελικό, το Στάδιο πήρε επιτέλους άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και έτσι, εφεξής, δεν θα ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ επιτρέποντας την διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ένα χώρο χωρίς άδεια, όπως κάνατε χρόνια τώρα».