Τη συνεργασία του Δήμου Βόλου προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος της επιδημιολογικής μελέτης για να δείξει συμβολικά το ενδιαφέρον του για το μείζον πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα, ζήτησε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Ο κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε μάλιστα, πως τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα της αναδορμικής μελέτης που διεξάγει το Τμήμα Επιδημιολογίας και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα δημοσιοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου του 2018. 
Η χρηματοδότηση της επιδημιολογικής μελέτης γίνεται με κονδύλια της Περιφέρειας Θεσσαλίας ύψους 30.000 ευρώ σε πρώτη φάση.

“Ήμασταν η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε πρωτοστατήσει στην προώθηση του αιτήματος για εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης”

Είχαμε ζητήσει κατ’ επανάληψη επιδημιολογική μελέτη για τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ενώ ήμασταν η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε πρωτοστατήσει στην προώθηση του αιτήματος για εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης, δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και συμπληρώνει “χωρίς ανταπόκριση“.

Ο βουλευτής Ηλιόπουλος όχι μόνο άφησε υπονοούμενα για “αδιαφορία των υπουργών Ξανθού και Πολακή στα όρια της ωμής αναλγησίας απέναντι στην τοπική κοινωνία του Βόλου” αλλά αντίθετα εξαπολύει μύδρους για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή προτίμησαν να μην απαντήσουν στις κατατεθείσες Ερωτήσεις του ίδιου, περί ανάγκης διεξαγωγής επιδημιολογικής μελέτης, επικαλούμενοι “ιδεολογικούς λόγους”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας θεωρεί αυτό το γεγονός τεράστιο ολίσθημα, καθώς όπως τονίζει ο ίδιος “βάζουν πάνω από τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό τις ιδεολογικές τους εμμονές”.