Στο 90% εκτιμάται ότι θα φθάσει η πληρότητα στα καταλύματα κυρίως του Πηλίου, ενόψει των Χριστουγέννων στη Μαγνησία, κάτι που ικανοποιεί τους ξενοδόχους, που με προσφορές προσπαθούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες στην περιοχή.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μέχρι αύριο Παρασκευή οι ξενοδόχοι αναμένουν πολύ καλές πληρότητες, που πλησιάζουν στο 90%.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για τριήμερο και βοηθάει το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα είναι την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ υπάρχουν για την περιοχή κάποιες, αλλά λίγες πολυήμερες κρατήσεις.
Ο κ. Ζαφείρης ευχαρίστησε τους ξενοδόχους που κάνουν προσφορές και δημιουργούν ελκυστικά πακέτα (με το εορταστικό μενού ή με το ρεβεγιόν) και τόνισε ότι πλέον οι Έλληνες επισκέπτες έχουν εκπαιδευτεί στο να ζητούν προσφορές.
Για την Πρωτοχρονιά, ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι δεν έχει ακόμη πολλές κρατήσεις και εκτίμησε ότι, λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα αναμένεται να πάνε πολύ καλά και στη συνέχεια το κεντρικό και το ανατολικό Πήλιο.
Ο Γιώργος Ζαφείρης είπε ότι η περιοχή του Βόλου και του Πηλίου είναι αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες και εκτίμησε ότι οι επαγγελματίες θα δουλέψουν και θα μπορέσουν να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεών τους.

Έρχεται νέος φόρος
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι πελάτες των ξενοδοχείων επιβαρύνονται με ένα έξτρα ποσό, αυτοτελώς από τον πελάτη στον ξενοδόχο, που θα αποδίδει στον «χωρίς πάτο βαρέλι του Ελληνικού κράτους», καθώς δεν πρόκειται για ανταποδοτικό φόρο ή έναν φόρο που θα βοηθήσει τον τουρισμό, αλλά άλλο ένα χαράτσι. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μικρό ποσό που θα πληρώνεται χωριστά δεν θα ενσωματώνεται στην τιμή, αλλά μεγάλο στην ουσία, στο σύνολο των διανυκτερεύσεων.
Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι ανάλογα με την κατηγορία, του ξενοδοχείου, ο νέος φόρος θα είναι 4, 3 και 1,5 Ευρώ ανά διανυκτέρευση και εκτίμησε ότι αυτός ο φόρος ήρθε και θα μείνει.