
Πρόκειται για ένα γλυκό που κάνει θραύση στο Νεοϋρκέζικο ζαχαροπλαστείο Milk Bar. Ονομάστηκε crack pie γιατί λένε ότι είναι τόσο εθιστικό όσο το ομώνυμο ναρκωτικό! Σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή του για πρώτη φορά στα ελληνικά και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε!
1. ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
55 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
35 γρ μαύρη ζάχαρη
20 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
40 γρ αλεύρι
60 γρ νιφάδες βρώμης
1 πρέζα baking powder
1 πρέζα σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
Y
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
Ανακατέψτε το βούτυρο με τις ζάχαρες σε μίξερ για 2-3 στη μεσαία ταχύτητα. Με μία σπάτουλα μαζέψτε τα υπολείμματα του μείγματος από τα τοιχώματα. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τον κρόκο και κατόπιν ανεβάστε την ταχύτητα για άλλα 2′ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χαμηλώστε πάλι την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε για 1′ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώστε στο ρηχό ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα και απλώστε στη λαδόκολλα το μείγμα ώστε να έχει πάχος μισό εκατοστό περίπου.
Ψήστε το για 15′ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και αφήστε το να κρυώσει.
2. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
90 γρ μαύρη ζάχαρη
10 γρ γάλα σε σκόνη
12 γρ κορν φλάουρ
μισό κουτ.γλ. αλάτι
110 γρ βούτυρο λιωμένο
80 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
μισό κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
4 κρόκοι αυγού
Ανακατέψτε σε μίξερ τις ζάχαρες, το γάλα σε σκόνη, το κορν φλάουρ και το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε για 2-3′. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα για 2-3′ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε τους κρόκους και ενσωματώστε τους στο μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα.
3. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
την βάση που φτιάξαμε
15 γρ μαύρη ζάχαρη
1 γρ αλάτι
55 γρ βούτυρο μαλακό
την γέμιση που φτιάξαμε
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Θρυμματίστε με τα χέρια το μπισκότο της βάσης, προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα να εφαρμόσει καλά σε μία ταρτιέρα με διάμετρο 18-20 εκατοστά. Απλώστε ομοιόμορφα τόσο στη βάση όσο και στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Προσθέστε τη γέμιση και ψήστε το για 15′. Ανοίξτε τον φούρνο και κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Μην κλείσετε τον φούρνο και μην αφαιρέσετε από αυτόν την Crack Pie® αν η θερμοκρασία δεν φτάσει στους 160 βαθμούς! Μόλις φτάσει στους 160, κλείστε τον φούρνο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
Περιμένετε να κρυώσει και βάλτε την στο ψυγείο για 1 νύχτα. Η
Crack Pie® τρώγεται κρύα. Καλή απόλαυση!
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.