Με το σύνθημα “Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας” μία πρωτότυπη συμμαχία Ιταλών, Γερμανών και Γάλλων εθνικιστών βρίσκεται στα νερά της Μεσογείου προσπαθώντας να αποτρέψει την έλευση προσφύγων και μεταναστών.

Οπως έχει γίνει γνωστό, έχουν ναυλώσει σκάφος μήκους 40 μέτρων με την ονομασία «C-STAR» και μάλιστα έφτασαν πρόσφατα κοντά στο λιμάνι της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Το σκάφος ναυλώθηκε από το εθνικιστικό ευρωπαϊκό δίκτυο «Génération Identitaire» (GI) για να ξεκινήσει μία επιχείρηση με το όνομα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη» (Defend Europe). Στόχος τους είναι να πραγματοποιούν περιπολίες στις ακτές της Λιβύης και της Ιταλίας, προκειμένου να αποτρέπουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Οι κινήσεις της ομάδας των εθνικιστών παρακολουθούνται στενά από το Λιμενικό και την Αστυνομία και οι Αρχές δεν θα τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν σε ελληνικό λιμάνι. Μάλιστα υπάρχει σχέδιο που προβλέπει αυστηρό έλεγχο σε περίπτωση που περνούσε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρότι αυτό δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί διότι τελικά το σκάφος δεν προσέγγισε περισσότερο τη ξηρά.