Αναστάτωση έχει προκληθεί από τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την ενημέρωση για το Μακεδονικό.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει έκκληση «η λύση να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία». Η «συγκυρία» για την οποία μιλάει ο κ. Μητσοτάκης είναι η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και η διαρκής αύξηση της δημοφιλίας της.

Αξίζει να δει κανείς εν τάχει τις θέσεις των κομμάτων:

Σύριζα: Σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια

ΝΔ: Σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια ή όπως την λένε κωδικά «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου»

ΑΝΕΛ: Και αυτοί στην «εθνική γραμμή Βουκουρεστίου» τοποθετούνται, δηλαδή στην σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, αλλά κάνουν παραλλαγές αυτής της θέσεως ανά περίπου 2 ώρες.

Ένωση Κεντρώων: Το «παίζει» «μακεδονομάχος» ο Λεβέντης τώρα τελευταία, όμως παλαιότερα είχε αποκαλύψει ότι θέση του, «ρεαλιστική» όπως την αποκαλούσε, ήταν η σύνθετη ονομασία!

ΠαΣοΚ / Ποτάμι: Αμφότερα υπέρ της σύνθετης ονομασίας

ΚΚ€: Έχουν την «τιμή» να είναι οι πρώτοι, ήδη από την δεκαετία του ’90, που απαίτησαν την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Τι λένε οι Χρυσαυγίτες:

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα κόμματα έχουν βρεθεί ενώπιον ενός τρομερού αδιεξόδου. Αν παρουσιάσουν τις πραγματικές τους θέσεις τότε αυτόματα η Χρυσή Αυγή καθίσταται αξιωματική και μόνη αντιπολίτευση σε ένα ακόμα μείζον θέμα, μετά τα μνημόνια, την λαθρομετανάστευση και άλλα.

Αυτή η συστημική αμηχανία έγινε αντιληπτή και στην αμφιταλάντευση των στελεχών του Σύριζα σχετικά με το πώς θα γίνει η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Μετά τα «εύκολα», δηλαδή την ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, προέκυψε το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, που – όπως πληροφορούμαστε – μοναδικό πρόβλημα ήταν το πώς θα αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τις εξελίξεις.

Εν τέλει, απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, προκρίθηκε η διαδικασία των κατ’ ιδίαν ενημερώσεων των πολιτικών αρχηγών από την οποία συστηματικά αποκλείουν την Χρυσή Αυγή και τον Αρχηγό της Ν.Γ. Μιχαλολιάκο. 

Είναι βέβαιο είναι ότι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή αυτοί θα είχαν προ πολλού δώσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς

Η δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου:

“Για μια ακόμη φορά το “συνταγματικό τόξο” με επικεφαλής τον νεομπολσεβίκο Αλέξη Τσίπρα αποκλείει αντισυνταγματικά το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών από ένα μεγάλο εθνικό θέμα.

Ο λόγος προφανής: Είμαστε οι μόνοι που λέμε ένα ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ στην εθνική μειοδοσία.

Ευρισκόμεθα ενώπιον της τελικής ευθείας μιας μεγάλης εθνικής ήττας. Ξεπουλιέται το όνομά μας, η ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Οι Έλληνες ουδέποτε θα αναγνωρίσουν κράτος, το οποίο θα φέρει στην ονομασία του τον όρο “Μακεδονία”.

Ο Ελληνικός Λαός να αναλάβει τις ευθύνες του.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή