«Σήμερα 5η Σεπτέμβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην Ακρόπολη και θα συνεχίσουμε στην πλατεία Καπνικαρέα απαιτώντας το τέλος των θανάτων στη Μεσόγειο και σε όλα τα σύνορα», αναφέρει για την διαμαρτυρία ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

«H δράση οργανώθηκε από τον κατελειμμένο Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza στο πλαίσιο της διεθνικής καμπάνιας «Welcome united€.

Οπως αναφέρεται, λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων της, ο επίσημος αριθμός των θανάτων στη Μεσόγειο, μόνο για το 2017, είναι 2365 αθώοι, ενώ ο πραγματικός είναι πολύ μεγαλύτερος.Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η πολιτική που σκοτώνει ανθρώπους και καταδικάζει τους ανθρώπους που έρχονται εδώ σε απάνθρωπες συνθήκες.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα και να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους ανθρώπους. Βάλτε καράβια, όχι την Frontex», καταλήγει η ανακοίνωση-παρέμβαση

 

Σφοδρή επίθεση της Χρυσής Αυγής:

Σε Δελτίο Τύπου της η Χρυσή Αυγή αναφέρει:

Δεν ησυχάζουν οι αναρχοκομμουνιστές “αλληλέγγυοι” της κονόμας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πατήσουν τα ιερά των Ελλήνων. Στήνουν τζαμί στον Βοτανικό, κατά το σύντομο παρελθόν στήσανε «μνημείο» για τους «πρόσφυγες» απέναντι από την Ακρόπολη και τώρα έφτασε η ώρα να πατήσουνε και πάνω στην Ακρόπολη.

Ο λόγος για τους καταπατητές, καταληψίες και εκμεταλλευτές της λεγόμενης City Plaza, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στο ότι έχουν καταλάβει ξενοδοχείο και το εκμεταλλεύονται για να κερδοφορούν, ανέβηκαν με τα πατσαβούρια τους και πάνω στην Ακρόπολη, προφανώς για να ζητήσουν περισσότερους πελάτες και περισσότερο αφορολόγητο και παράνομο κέρδος.

Το σκάνδαλο, βεβαίως, δεν βρίσκεται στην δράση των παρακρατικών. Βρίσκουν και τα κάνουν. Όμως είναι εξοργιστικό να προφασίζονται τους «επαναστάτες» αυτοί που με τις πλάτες των αρχών και της κυβέρνησης συνεχίζουν να παρανομούν και υψώνουν τα κουρέλια τους σε έναν ιερό χώρο, όπου αν τολμήσει κάποιος να ανεμίσει την Ελληνική Σημαία συλλαμβάνεται αυτομάτως. Σε αυτή την κατεύθυνση να θυμίσουμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προσαχθεί όχι πάνω στην Ακρόπολη, αλλά στους δρόμους γύρω από το Μετρό της Ακρόπολης επειδή μοίραζαν φυλλάδια.

Συνεπώς, ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη. Δεν είναι ούτε «επαναστάτες», ούτε τίποτα το ιδιαίτερο. Απλοί κατσαπλιάδες και απατεώνες είναι που χωρίς την υποστήριξη του κράτους και του παρακράτους δεν θα είχαν κανενός είδους δραστηριότητα. Είναι απλώς οι νέοι πασόκοι του Σύριζα.”