Ακόμη και τις γυναίκες που διανύουν την πέμπτη ή και έκτη δεκαετία της ζωής τους μπορούν να επηρεάσουν οι διατροφικές διαταραχές, στις οποίες ανήκουν η ανορεξία και η βουλιμία.

Σύμφωνα με μελέτη βρετανών ερευνητών από το πανεπιστήμιο «University College London», στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 5.000 γυναίκες, περίπου το 3% των εθελοντών είχε βιώσει μια διατροφική διαταραχή.

Μάλιστα, για τις περισσότερες η διαταραχή είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά κατά τη μέση ηλικία.

Η έρευνα, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Medicine», έδειξε επίσης ότι από τις γυναίκες που είχαν εμφανίσει κάποια διατροφική διαταραχή μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 30% αποφάσισε να αναζητήσει βοήθεια.

Η Δρ. Nadia Micali, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε σχετικά: «Πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη μίλησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους για τις διατροφικές δυσκολίες που έχουν συναντήσει, γεγονός που δείχνει ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας επιλέγουν να μη ζητήσουν βοήθεια».

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι τα κορίτσια ηλικίας 12-20 ετών ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση κάποιας διατροφικής διαταραχής.