Μια τραγωδία αποφεύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο, χάρη στην ευσυνειδησία των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για να μεταβεί σε σπίτι στην συνοικία του Μπεντεβή όπου υπήρχε κάποιος ασθενής.

Μόλις έφτασε εκεί το ασθενοφόρο, οι διασώστες βρέθηκαν σε μια περίεργη κατάσταση όπου κάποιοι αλλοδαποί τους είπαν πως ένας από αυτούς δεν αισθανόταν καλά καθώς είχε πυρετό, χωρίς να δίνουν άλλες πληροφορίες.

Κατά τη διακομιδή του στο ασθενοφόρο, ο συγκεκριμένος λιποθύμησε και ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να μάθουν από τους άλλους τι είχε συμβεί, λιποθύμησε ένας ακόμη αλλοδαπός.

Άμεσα και οι δύο διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια το πλήρωμα του ασθενοφόρου επέστρεψε στο σπίτι, όπου χάρη στην επιμονή τους διαπιστώθηκε πως υπήρχε και τρίτος με τα ίδια συμπτώματα, ο οποίος επίσης διεκομίσθη σε Νοσοκομείο.

Τελικά, προέκυψε πως στο σπίτι διέμεναν πέντε αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθούν από το τσουχτερό κρύο, με αποτέλεσμα, λόγω των αναθυμιάσεων, να πάθουν δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους τρεις είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.

flashnews.gr