Νεκρός μεταφέρθηκε ένας 22χρονος Αμερικανός τουρίστας στο νοσοκομείο Ζακύνθου μετά από άγρια συμπλοκή σε μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος, ο οποίος 32 ετών Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο και έναν Ελληνα μπάρμαν του καταστήματος 34 ετών.

Ολα ξεκίνησαν όταν για ασήμαντη αφορμή δύο παρέες μία Σέρβων και μία Αμερικανών τουριστών ήρθαν στα χέρια. Οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει νωρίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 22χρονος Αμερικανός από το Τέξας βγήκε από το μπαρ, ωστόσο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος, μαζί με άλλους Σέρβους και τον Ελληνα μπάρμαν τον καταδίωξαν. Τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακρυά από το μπαρ και αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα και το κεφάλι.

Λίγο αργότερα ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του συνεπεία βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Από κάμερες ασφαλείας κοντινών καταστημάτων διαπιστώθηκε πως ο ξυλοδαρμός του άτυχου 22χρονου διήρκεσε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Αμερικανός τουρίστα ήταν μοιραία και έχασε τη ζωή του.

Οι φίλοι του θύματος δήλωσαν στην αστυνομία πως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα» είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού.