Την παράτυπη μετανάστευση με την ανεργία συνέδεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ.
Λεπτομέρειες για το πώς θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση έδωσε το Σάββατο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θα λάβει σκληρά μέτρα για όσους δεν έχουν βίζα.
Σε ομιλία του στην Αϊόβα, ο Τραμπ, με μπάλες σανού να είναι στοιβαγμένες πίσω του ως ντεκόρ, αναφέρθηκε επίσης στη δολοφονία συγγενή του σταρ του NBA Ντουέιν Γουέιντ, χαρακτηρίζοντάς το παράδειγμα βίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί και παροτρύνοντας τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους να συσπειρωθούν γύρω του.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός μεγιστάνας είπε ότι θα επιδιώξει να καθιερώσει ένα σύστημα παρακολούθησης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι μετανάστες των οποίων η άδεια παραμονής έχει λήξει να απομακρύνονται γρήγορα από τη χώρα και θα προτείνει ένα σύστημα διαδικτυακής επαλήθευσης ώστε όσοι είναι παράτυποι να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορες παροχές.
«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά – είναι τόσο απλό», είπε, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης είναι σημαντική γιατί θα βοηθήσει τους Αμερικανούς πολίτες να έχουν δουλειά.
«Κάθε φορά που ένας αφροαμερικανός πολίτης, ή οποιοσδήποτε πολίτης, χάνει τη δουλειά του εξαιτίας ενός παράνομου μετανάστη, τα δικαιώματα αυτού του Αμερικανού πολίτη παραβιάζονται» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρώτη του προτεραιότητα μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων τον Ιανουάριο θα είναι η άμεση απέλαση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που παραμένουν στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα.
“Αυτές οι διεθνείς συμμορίες και τα καρτέλ, θα αποτελέσουν παρελθόν. Η βασιλείου του τρόμου θα τελειώσει. Θα χρησιμοποιήσουμε τον μεταναστευτικό νόμο για την πρόληψη των εγκλημάτων και δεν θα περιμένουμε μέχρι κάποιους αθώος Αμερικανός να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί για να αναλάβουμε δράση”, είπε.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε, επίσης, στη δολοφονία της 32χρονης ξαδέρφης του Ουέιντ στο Σικάγο, μητέρας τεσσάρων παιδιών, ως παράδειγμα της αναταραχής που επικρατεί στη χώρα. “Είναι φρικτό. Και μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει στη χώρα μας.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.