steve_giatzoglou__article

Με αφορμή την επίσκεψή του στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, ο Στιβ Γιατζόγλου ξεκαθάρισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ότι δεν έχει καμία διάθεση να απολογηθεί γι’ αυτό!

Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε εθνικιστής και υπέρμαχος της πολιτικής του συγκεκριμένου κόμματος, ενώ χαρακτήρισε ως «ακραία οργάνωση» την υπάρχουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε πως η δημιουργία τζαμιού θα καταστήσει την Ελλάδα «λέσχη τρομοκρατίας»!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στιβ Γιατζόγλου στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απορώ που έγινε ολόκληρο θέμα. Δεν έχω ανάγκη να απολογηθώ σε κανέναν, αλλά θέλω να εξηγήσω. Ποια δυσάρεστη έκπληξη; Που αγαπώ την Ελλάδα; Που είμαι εθνικιστής; Που ενδιαφέρομαι για τον συνάνθρωπο τον Έλληνα; Είναι δυσάρεστα αυτά; Αυτό είναι λυπηρό. Ένας Έλληνας ενδιαφέρεται για τον Έλληνα. Είναι κάτι συνηθισμένο της εποχής.

Πήγα σε μία πολιτική συγκέντρωση, μίας δεξιάς παράταξης. Εγώ δεν ξέρω για εγκληματική οργάνωση. Αυτά δεν με ακουμπούν εμένα. Γνώρισα ανθρώπους που είναι εθνικιστές και αυτό δεν με ακουμπάει. Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι πιο μαύρος από τον Ομπάμα. Αυτός μεγάλωσε στη Χαβάη και εγώ μεγάλωσα στο Χάρλεμ. Οι κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και μέσα στον κύκλο που έχει η γίνει η πολιτική κατάσταση, είναι στάχτη στα μάτια των ανθρώπων. Ποιος είναι και ποιος δεν είναι φασίστας. Εγώ χθες λυπήθηκα τους αστυνομικούς που πέταξαν χημικά στα πρόσωπα των γέρων. Αυτό δεν είναι φασισμός; Έτσι τα βάζουμε όλα σε ένα κουτί. Δεν έκανα τίποτα. Πήγα να ακούσω. Αν πήγαινα στο ΚΚΕ θα ήταν καλύτερα; Δεν θα άνοιγε μύτη».

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή: «Δεν ξέρω τι έκανε στο παρελθόν και δεν με ενδιαφέρει. Εάν διαπιστώσω ότι είναι ναζί δεν θα με ξαναδούν. Το τι ακούω δεν με ενδιαφέρει, το τι βλέπω με ενδιαφέρει. Αυτά που ακούμε στην Ελλάδα κάθε μέρα… Πήγα εκεί και άκουσα δέκα αλήθειες. Εσείς τι ακούτε κάθε μέρα; Οι Έλληνες πεινούν και τρώνε σκουπίδια. 65.000 ξένοι και 45.000 λαθρομετανάστες. Καλοδεχούμενοι οι μετανάστες, αλλά τους άλλους τους 45.000 τους πληρώνουμε; Εγώ δίνω το χέρι σε οποιονδήποτε πιστεύω ότι βοηθάει τους Έλληνες. Είναι ματωμένα τα χέρια τους; Τους ανθρώπους που έχουν αυτοκτονήσει; Είναι άλλο αίμα αυτό; Ο Φύσσας ήταν μία κακή στιγμή. Δεν υπάρχουν άλλοι Φύσσες; Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Το μέτωπό μου είναι καθαρό. Δεν τους βγάζω λάδι. Έχουν κάνει τρομακτικά λάθη. Εγώ θέλω να ξέρω τι είναι σήμερα. Αυτά τα λάθη όπως τη διατύπωση για τον Αντετοκούνμπο. Είναι λάθη. Πιστεύω ότι έχουν αλλάξει σελίδα. Το “όχι” όμως δεν το έκαναν “ναι”. Ούτε υπέγραψαν 40 μνημόνια. Και η χώρα δεν βρέθηκε εξαιτίας τους σε αυτή την κατάσταση. Εγώ λέω αυτά που φοβάται ο άλλος να πει. Παρουσιάζουν οι άλλοι μία κατάσταση ρόδινη και η χώρα κινδυνεύει».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ: «Και τι είναι ο Τραμπ; Που θέλει να βγάλει τους 30 εκατ. λαθρομετανάστες και να δώσει δουλειές στους Αμερικάνους; Ποιο είναι το προβλήματα με τον Τραμπ; Είναι καλύτερο να μπει η Χίλαρι; Που σκότωσε τον Καντάφι και ανακάτωσε η Λιβύη; Ο Τραμπ μπορεί να είναι η λύση. Σε λάθος άνθρωπο χτυπήσατε την πόρτα. Θέλει να γυρίσουν οι δουλειές στις ΗΠΑ και να μπει ο κόσμος στη δουλειά. Να βάλει ξανά τα σύνορα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν νόμοι. Να έρχονται οι λαθρομετανάστες και να μη είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Η Αγγλία γιατί έφυγε από την Ευρώπη; Γιατί χάνουν τη χώρα τους, αλλά και για να ελέγχουν τα σύνορά τους. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι κινδυνεύουμε και πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και όχι διχόνοια. Δεν ξέρω αν λύνεται το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει να γίνει συσπείρωση γύρω από τον Έλληνα και όχι από τους ξένους. Η κυβέρνηση δεν είναι ακραία οργάνωση; Που μειώνει τις συντάξεις. Δεν ξεπουλάει τη χώρα; Δεν είναι ακραίος ο Τσίπρας; Πιωμένος είσαι; Η γυναίκα μου έχασε το 50% της σύνταξής της και δούλευε 40 χρόνια. Γιατί οι Έλληνες που δεν έχουν λεφτά να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, να τα στέλνουν στα δημόσια με παιδιά των προσφύγων που έχουν αρρώστιες. Έχουν ελεγχθεί αυτά τα παιδιά; Επειδή οι βουλευτές πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κολέγιο Αθηνών δεν τα ξέρουν αυτά. Μιλάμε για δεξιούς και αριστερούς; Δύο κόμματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πλούσιοι και φτωχοί. Κομμουνιστής με εκατομμύρια στην τράπεζα; Συζητάμε γιατί πήγα στη Χρυσή Αυγή και τι θα πουν; Παντού θα πάω. Πήγα από μόνος μου και δεν είχα καμία επαφή από πριν, ενώ μετά δεν είπαμε τίποτα».

Για τους μετανάστες: «Να διώξουμε αυτούς που δεν πρέπει να έρθουν! Τι να κάνουμε; Που στοιχίζει 1,8 δις το φαγητό στους λαθρομετανάστες και από την άλλη να δεινοπαθεί ο Έλληνας; Ή να χτίζουμε ένα τζαμί και να το κάνουμε εδώ λέσχη τρομοκρατίας; Να γίνουμε Γαλλία και να πάθουμε για να μάθουμε; Γιατί δεν πάνε οι ξένοι στον Λίβανο και την Τουρκία ή σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής; Στην Ιορδανία; Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μήπως είναι βαλτό και καθορισμένο; Γιατί δεν πάνε εκεί και έρχονται εδώ; Μήπως είναι σχέδιο; Εγώ χαζός είμαι, πείτε μου να το καταλάβω. Αν ήμουν σε καίρια θέση θα είχα λύση. Τώρα βλέπω και κρίνω. Εγώ μόνο εξετάζω το συμβάν. Έτσι είναι. Αυτή η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο; Εγώ κάνω την εξής ερώτηση… Γιατί καμία κυβέρνηση δεν έχει πάει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για τα χρωστούμενα από τη Γερμανία; Πηγαίνουμε και πιπιλίζουμε κάθε χρόνο διάφορα. Τώρα, να πάμε και να τους πούμε ότι μας χρωστάτε, με χαρτιά. Κάτι βρομάει εδώ. Ζητάω συγγνώμη γιατί υπάρχει μία αγανάκτηση. Έβλεπα να πετούν σε γέρους ανθρώπους χημικά…».