11.2 C
New York
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κάνναβη με σύνθημα: «YES WE CAN-NABIS»

Εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κάνναβη με σύνθημα: «YES WE CAN-NABIS»

Με το σύνθημα «YES WE CAN-NABIS» πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη εκδήλωση με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της ιατρικής αλλά και της «ψυχαγωγικής» κάνναβης στη χώρα. Μπροστάρης η Νεολαία του κόμματος που διοργανώνει διημερίδα με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακτιβιστών, επιχειρηματιών και δεκάδων ομιλητών από τον «ελληνικό κόσμο της κάνναβης».

Την ψυχαγωγική διάσταση της κάνναβης προωθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσδίδοντας δυναμική στο «πρότζεκτ Καρανίκα» για την καλλιέργεια και χρήση της ως φαρμακευτική ουσία που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από την Ημαθία και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση. Με μια εκδήλωση που περιβάλλεται από τον κομματικό μανδύα, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου με τίτλο «YES WE CAN–NABIS» στον Πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά πως ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα των πολλαπλών χρήσεων τόσο της ιατρικής αλλά πλέον και της ευφορικής κάνναβης.

Η Διημερίδα που οργανώνουν οι νέοι θα περιλαμβάνει συζητήσεις, έκθεση προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης, προβολές και άλλες ενημερωτικές δράσεις. Στις επιμέρους συζητήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα αρμόδια υπουργεία, φορείς θεραπείας και απεξάρτησης, συλλογικότητες που ασχολούνται με τα αντίστοιχα πεδία, καθώς και εκπρόσωποι ποικίλων επιστημονικών κλάδων.

Μεταξύ των επιφανών στελεχών του κόμματος που θα δώσουν το «παρών» είναι η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία θα αναλύσει διεξοδικά τον «ρόλο της βιομηχανικής κάνναβης στο νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης», ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που θα μιλήσει για «το δικαίωμα στο φάρμακο και την αξιοπρεπή πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία», ο βουλευτής Λέσβου και φαρμακοποιός Γιώργος Πάλλης, γνωστός και από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης για την κάνναβη.

«Την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών», σημείωνε στο σποτ, ενώ αναφερόμενος στα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ο βουλευτής τόνισε ότι «οφείλουμε να τα σπάσουμε και οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία τους προέχει πάνω απ’ όλα». Στο τραπέζι η «ψυχαγωγική» κάνναβη Ιδιαίτερη αναφορά στη Διημερίδα στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ θα γίνει για πρώτη φορά στην ψυχαγωγική κάνναβη, με βασικό ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και θέμα συζήτησης

«Η απαγόρευση του δαίμονα και ο δαίμονας της απαγόρευσης – Μια συζήτηση για την ψυχαγωγική κάνναβη». Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2016 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Μπαλαούρα, είχαν ζητήσει εκπόνηση «εθνικού σχεδίου» για την ιατρική κάνναβη.

Στην ίδια συζήτηση θα μιλήσουν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος, η Μαρία Γιαννακάκη, γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής ΚΕΘΕΑ και ο κ. Δήμος Φωτόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, ψυχίατρος.

Οι νέοι της Αριστεράς καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να καταθέσουν τις θέσεις και προτάσεις τους για την ακολουθούμενη πολιτική στα ζητήματα της κάνναβης. «Καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουν το “παρών”, ώστε όλοι μαζί να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε, αφενός για τις δυνατότητες αξιοποίησης των προϊόντων κάνναβης σε βιομηχανικό και φαρμακευτικό επίπεδο, αφετέρου για την ψυχαγωγική της διάσταση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και προβολών οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της κάνναβης και να ενημερωθούν για την καλλιέργεια ή οποιαδήποτε άλλη εκμετάλλευσή της. Συγκεκριμένα, κατά τη διήμερη ενημερωτική συνάντηση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The Scientist» (Ο Επιστήμονας) στο οποίο περιγράφεται η ιστορία του Ισραηλινού επιστήμονα Ραφαέλ Μεχουλάμ και των Ανακαλύψεών του πάνω στις Κανναβινοειδείς Ουσίες, η ταινία «Reefer Madness» με θέμα τις χρήσεις της μαριχουάνας στους εφήβους, ενώ θα λάβουν μέρος πολλοί επιχειρηματίες που θα εκθέσουν και τα προϊόντα τους. Είδη ρουχισμού, φαγητά, ποτά, καλλυντικά, εκδόσεις, ατμοποιητές, σπόροι, λιπάσματα αλλά και ιατρικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από αυτά που ο επισκέπτης θα δει.

Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη της κάνναβης Φαίνεται πως η Athens Cannabis Expo 2018, η πρώτη έκθεση κάνναβης στη χώρα μας που έγινε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση την οποία στήριξαν επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου όπως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας ήταν μόνο η αρχή καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο σημαντικές εκδηλώσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Η BALKANNABIS EXPO 2018 είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κάνναβης στα Βαλκάνια και θα διεξαχθεί από τη 1 έως τις 3 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου ξεναγούν σε έναν ολόκληρο αστερισμό εφαρμογών, προϊόντων και τεχνολογιών που αναπτύσσονται δυναμικά γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού. Υγεία, διατροφή, σπόροι, καλλιεργητικός εξοπλισμός, ένδυση, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρμογές, θα έχουν όλα την τιμητική τους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ασθενείς, γιατροί και θεραπευτικό προσωπικό θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δύο επαγγελματικά σεμινάρια από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες σχετικά με τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα στις θεραπευτικές εφαρμογές της κάνναβης. Δεύτερη προγραμματισμένη έκθεση είναι η «Salonica Cannabis Expo» που θα λάβει χώρα από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη συμπρωτεύουσα και αναμένεται να γεμίσει από επιχειρηματίες βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης.

[cannabisnews]

RELATED ARTICLES

Most Popular