Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ανταλλάχθηκαν βαρύτατες κατηγορίες  με χαρακτηριστικότερη την φράση του κ. Καμμένου «Κάτσε κάτω ρε! Όλοι οι δικοί σας είναι με βραχιολάκια» και την απάντηση του κ. Θεοχαρόπολου «ήσασταν υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή που έφερε τα μνημόνια στη χώρα».

Αλλά το επεισόδιο δεν τέλειωσε εκεί διότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τον κ. Θεοχαρόπουλο «απόγονο του Άκη Τσοχατζόπουλου» και εκείνος ανταπάντησε βάλλοντας κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και υπερασπιζόμενος τη στάση του Κ. Σημίτη στα Ίμια.

Τα πνεύματα οξύθηκαν όταν ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προς τον κ. Θεοχαρόπουλο είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι της λογικής «Σημίτη και Πάγκαλου» ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο άνεμος».

Στα Ίμια ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης και μακάρι να είχαμε και τώρα μια τέτοια λογική σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» σήκωσε το γάντι ο κ. Θεοχαρόπουλος. Αντεπιτέθηκε, μάλιστα, στον κ. Καμμένο καταλογίζοντάς του ότι με τις αντιδράσεις του στην προκλητικότητα των Τούρκων έριξε «λάδι στη φωτιά». Και επέκτεινε την κριτική του επικρίνοντας τον  για τη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Καρμανλή. «Ήσασταν 18 χρόνια βουλευτής της ΝΔ υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2007-2009 που εκτόξευσε τα χρέη της χώρας, τα ελλείμματα και έφερε τα μνημόνια στη χώρα» είπε και κάλεσε τον κ. Καμμένο να μην το ξεχνά.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε περήφανος που υπηρέτησε στην κυβέρνηση Καραμανλή και εξέφρασε την έκπληξή του για την υπεράσπιση της κυβέρνησης Σημίτη. Στη συνέχεια εξαπέλυσε βαρύτατη επίθεση στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. «Εσείς είστε σε μια παράταξη που ήταν μαζί σας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Τραυλός, ο Σμπώκος και όλοι όσοι περιλαμβάνονται στις δικογραφίες των σκανδάλων των εξοπλιστικών. Ληστέψατε την Ελλάδα !» είπε σε υψηλούς τόνους. «Θα πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε. Όπου ανοίγει δικογραφία είναι όλο το ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι έμποροι όπλων με τα βραχιολάκια και οι κρατούμενοι πολιτικοί για διασπάθιση είναι δικοί σας» είπε ο κ. Καμμένος.

«Ντροπή» φώναξε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ζήτησε το λόγο προκειμένου να απαντήσει. Υπογράμμισε παράλληλα ότι ο υπουργός δεν απάντησε επί της ουσίας για τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν προκαλέσει εσωκομματικό θέμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάτσε κάτω ρε ! Να απολογείσαι και να ζητάς συγνώμη» απάντησε εκ νέου ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ότι κώλυσε σαν τσόντα προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον κ. Θεοχαρόπουλο «να μην πιάνει στο στόμα του τον Κ. Καραμανλή».

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά για τα οποία υπήρξε αναταραχή τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες εβδομάδες (βλ. ερώτηση Φίλη) ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε ότι έχει αποσταλεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ διερευνητικό αίτημα προς τις ΗΠΑ για αναβάθμιση των F-16 και αγορά 20 F-35.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι πρόκειται μόνον για διερεύνηση δυνατοτήτων και τιμών και αφού υπάρξει η σχετική πρόταση από την αμερικανική πλευρά τότε θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η οποία θα εγκρίνει ή θα απορρίψει και εφόσον υπάρξει η έγκρισή της, τότε το όποιο πρόγραμμα θα πρέπει να περάσει από το ΚΥΣΕΑ.

 «Οποιαδήποτε απόφαση παίρνει αυτή η κυβέρνηση, την παίρνει με έγκριση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ και αν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται τίποτα με γνώμονα ποιος είναι αντιπρόσωπος, αλλά με γνώμονα τις επιχειρησιακές ανάγκες που ζητούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Πηγή: thetoc.gr