Την αρχή την έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε σε συζήτηση με δημοσκόπο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε: “Τον ρώτησα για την Χρυσή Αυγή. Άλλοι την έχουν στο 7% και άλλοι την έχουν με διψήφιο νούμερο, δηλαδή πάνω από 12%. Μου λέει “Δεν ξέρω να σου πω συνολικά για όλη την επικράτεια. Στην Κεντρική Μακεδονία η Χρυσή Αυγή είναι στο 16%“.

Αυτήν την φορά είναι η έρευνα της Public Issue, η οποία καταγράφει την διαρκή ενδυνάμωση και εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά της η πολιτική αναλύτρια της εταιρείας δημοσκοπήσεων Rass, Μαρία Καρακλιούμη ανέφερε: “Είδαμε τα γεγονότα στην Αλβανία και την υπόθεση Κατσίφα να ενισχύεται η Χρυσή Αυγή κυρίως ως προς την δημοτικότητα του Αρχηγού, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, η οποία πλέον είναι διψήφια… Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που ψηφίζει Χρυσή Αυγή ταυτίζεται ιδεολογικά, δεν είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας“.

Η συνεχής άνοδος της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά από μια συστημική δημοσκόπηση. Η χθεσινή δημοσκόπηση που κατέγραψε την συντριπτική αντίθεση και διαφωνία των Ελλήνων για την συμφωνία των Πρεσπών, εμπεριείχε και μέτρηση για την δημοτικότητα των πολιτικών Αρχηγών. Σε αυτήν καταγράφεται άνοδος για την δημοτικότητα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου που αγγίζει διψήφιο ποσοστό στο 10%.