Άγριο επεισόδιο είχαμε απόψε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τους κυβερνητικούς “για ανθελληνισμό και προδοσία και κάλεσε στην επόμενη παραβίαση να καταρριφθεί επιτέλους ένα τουρκικό μαχητικό και ο τούρκος πιλότος να συλληφθεί! Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς μας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια κατέκρινε Φίλη και Γαβρόγλου που αγνοούν την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των νέων βιβλίων θρησκευτικών.

Σε κάποιο σημείο ο συριζαίος βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ξυδάκης και άλλοι βουλευτές έπειτα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του Γ. Λαγού, η οποία τελικά διεκόπη με εντολή του προεδρείου.

Συγκεκριμένα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κύκλωσαν το βήμα της Βουλής υβρίζοντας με σκαιούς χαρακτηρισμούς και εμποδίζοντας τον Χρυσαυγίτη βουλευτή να μιλήσει. Ο κ. Ξυδάκης κινήθηκε απειλητικά πρς το βήμα της βουλής και λογομάχησε με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο Ι. Λαγός τους αποκάλεσε “προδότες, ξεφτιλισμένους προδότες».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπυρος Λυκούδης ζήτησε από τους άνδρες της φρουράς να μπουν στην αίθουσα ενώ παράλληλα διέκοψε την συνεδρίαση.

Η απάντηση του Λαγού μετά από το περιστύλιο της Βουλής:

 

Την αποβολή του Λαϊκού Συνδέσμου από τις συνεδριάσεις εξετάζεις ο Ν. Βούτσης μετά την ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βούτσης έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο Κοινοβούλιο και ζήτησε να ακολουθηθεί καταρχάς ο Κανονισμός για τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός (σ.σ.παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας) και από κει και πέρα παραπομπή – με επίκληση του σχετικού άρθρου του Κανονισμού – για τη συλλογική παρουσία τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και τον χρόνο που αυτό θα συμβεί (σ.σ. αποβολή από τις συνεδριάσεις)