Την 25η Μαρτίου, κλιμάκιο της παράταξης “Ελληνική Αυγή για την Φυλή” υπό του υποψηφίου Δημάρχου, Θοδωρή Τσέλα, είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τραμπούκους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, οι οποίοι επιτέθηκαν μέσα στην κατάμεστη πλατεία, όπου παιδιά και γονείς περίμεναν την παρέλαση, αδιαφορώντας για τυχόν θύματα.

Προφανώς είχαν εντολή να αμαυρώσουν με επεισόδια την κατάθεση στεφάνου, να μην επιτρέψουν την άσκηση του καθήκοντος του κλιμακίου της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή και εντέλει να ακυρώσουν την όλη εκδήλωση.

Τελικά, εκτεταμένα επεισόδια και έκτροπα – όπως τα υπολόγιζαν – δεν έγιναν, εξαιτίας της υπεύθυνης στάσης των μελών της “Ελληνικής Αυγής για την Φυλή” οι οποίοι παρότι χτυπήθηκαν, προπηλακίστηκαν, υβρίστηκαν, υπέστησαν ληστεία και άλλα πολλά δεν ανταπόδωσαν σεβόμενοι το πλήθος των παιδιών και των γονιών τουςΑμέσως μετά τα επεισόδια όμως, απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατόπιν στην κρατική ασφάλεια, όπου κατέθεσαν μηνύσεις.

Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον πρώτο που αναγνωρίστηκε, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος παρότι αναζητήθηκε επί 48ώρου, δεν συνελήφθη από την Αστυνομία

Κατά την διάρκεια του αυτοφώρου αλλά και σε συμπληρωματικές καταθέσεις, αναγνωρίστηκαν από τα βίντεο και άλλοι οι οποίοι ομοίως δεν συνελήφθησαν. Όλα τα ονόματα των τραμπούκων που αποτελούσαν το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου είναι στην διάθεση των Αρχών. Όλοι μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και υποψήφιοι του στις εκλογές