Συνεχίζεται ακατάπαυστα η τουρκική προκλητικότητα, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει δώσει όλον τον χώρο στους τούρκους να κλιμακώνουν τις προκλήσεις.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα για παράνομη είσοδο και όχι για κατασκοπεία συνελήφθησαν τα δυο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση ότι ο τούρκος εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες και για κατασκοπεία, εκτός από παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσίν στο κινητό τηλέφωνο των δυο στρατιωτών βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανουπολης απ’ όπου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τούρκο δημοσιογράφο, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους, μέχρι να διερευνηθούν.

Ο τούρκος δικαστής τους ρώτησε πώς και γιατί βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, οι δύο Έλληνες, είπαν στο δικαστήριο ότι ακολουθούσαν τις πατημασιές που βρήκαν, τις φωτογράφησαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους και έχασαν τον προσανατολισμό τους, από τη σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή.

Η Χρυσή Αυγή διά του Γενικού Γραμματέα, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου ζήτησε επιτέλους από την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει!