Φαρ ουέστ θύμιζε ο προαύλιος χώρος των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, σήμερα το πρωί.

Ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλει μάλιστα, ότι η αστυνομία ήταν απούσα και ότι εμφανίστηκε μόνο όταν τα επεισόδια είχαν σχεδόν τελειώσει.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους των Δικαστηρίων κάτι που είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΔΣΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής: 

ΔΣΑ:  Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων

Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα.  Τα επεισόδια,  από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.
Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο ΔΣΑ στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα.