Για αυθαίρετη και παραπλανητική ερμηνεία κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή Βόλου οι Φίλοι του Κραυσίδωνα, που «διέρρευσε» σε μερίδα του τύπου τρία φωτορεαλιστικά σχέδια από τα οποία, δύο αφορούν την οδό Ζάχου και ένα την οδό Καράμπατζάκη, που σχεδίασε μέλος της ομάδας των Φίλων του Κραυσίδωνα, με αποτύπωση της νομοθεσίας, προδιαγραφών και βιωματικής προσέγγισης της περιοχής, μόνο που «κόπηκαν» οι τίτλοι κάθε φωτογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπή δημοτών, τα σχέδια που παρουσιάζονται σήμερα στον Τύπο, κατασκευάστηκαν από υπάλληλο του Δήμου, μέλος της Ομάδας των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ και αποτελούν διδαχή για το πως σχεδιάζονται οι ανθρώπινες πόλεις και είναι αποτέλεσμα, αποτύπωσης της νομοθεσίας, προδιαγραφών και βιωματικής προσέγγισης της περιοχής, αποτυπωμένη στο χαρτί με φωτορεαλισμό.
«Βρίσκονται στο Δήμο επισημαίνοντας στο πάνω μέρος της κάθε εικόνας, ότι αυτός ο σχεδιασμός αφορά ΗΠΙΑ-ΤΟΠΙΚΗ κυκλοφορία, κάτι που στις εικόνες που παρουσιάζουν σήμερα, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ! Γιατί;¨, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η επιτροπή, βασικά στοιχεία της ΗΠΙΑΣ -ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του τομέα Συγκοινωνιακής Υποδομής και του TRANSPORTLEARNING, είναι η εξάλειψη της διαμπερούς κυκλοφορίας, η βελτίωση της ασφάλειας της οδού για τους ευάλωτους χρήστες, μείωση του θορύβου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αύξηση του πρασίνου, περιορισμός της κυκλοφορίας εντός της γειτονιάς κλπ.
«Αυτά για να υπάρχει μια σαφής εικόνα, μακριά από αυθαίρετες και παραπλανητικές ερμηνείες που παρουσιάζονται και δεν αφορούν τη φιλοσοφία του εν λόγω σχεδιασμού. Γι’ αυτό ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑΣ, ΑΛΛΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σκοπός αυτών ήταν και είναι η κατανόηση για την επιδιωκόμενη παρέμβαση ανάπλασης, που αποτελούσε και αποτελεί από το 1988, πάγια διεκδίκηση των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ, στα πλαίσια των λεγόμενων «κυκλοφοριακών κυψελών» που πρέπει να δημιουργηθούν στην περιοχή Καραμπατζάκη και Ζάχου, με το χείμαρρο Κραυσίδωνα να αποτελεί την ενδιάμεση γραμμική ανάσα πρασίνου και οξυγόνου, σεβόμενη τα χαρακτηριστικά που πιο πάνω αναφέρθηκαν, αναφέρει η επιτροπή δημοτών.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «επί αυτών των σχεδίων δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ούτε σχετικές μελέτες έχουν γίνει, ούτε χρηματοδότηση υπάρχει, είναι πυροτεχνήματα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ένα γεγονός το οποίο έχουν με υπόμνημά τους επισημάνει πρόσφατα στο Δήμο 443 δημότες. Αυτή είναι η μια και μοναδική αλήθεια».

Αντ’ αυτού η Δημοτική Αρχή ξεκινά να εφαρμόζει όλα αυτά τα «ωραία» με την καταστροφή των δέντρων και καταστρέφοντας τμήματα της ανάπλασης στο διαμορφωμένο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE έργο. Η δε παρουσίαση των χωρίς, καμιά απόφαση, σχεδιασμό, μελέτη καιχρηματοδότηση, είναι στο απόλυτο κενό. Κλασική περίπτωση αντιπερισπασμού για δημιουργία εντυπώσεων και αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή.
«Η ώρα για τα όσα σας αναλύουμε ήρθε, σχεδιάστε -μελετήστε κυκλοφοριακές κυψέλες και στις δύο όχθες του Κραυσίδωνα, αναβαθμίστε τον Κραυσίδωνα, σεβαστείτε την υπάρχουσα διαμόρφωση της Καραμπατζάκη, και κατασκευάστε μια γραμμική ανάσα δύο χιλιομέτρων για ΟΛΗ την πόλη και τους ανθρώπους της, για μια βιώσιμη πόλη», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής δημοτών Κραυσίδωνα.