6.2 C
New York
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Βιβλιοπωλείο Ελληνικόν
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: «Αρκετά, ζητάω εκλογές»

Γεννηματά: «Αρκετά, ζητάω εκλογές»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή αναλύοντας γιατί ζητά εκλογές. «Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον που ελληνικού λαού.

Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος, μειώσατε  τις συντάξεις, καταργήσατε  το ΕΚΑΣ, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης και διευρύνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την συστηματική απαξίωση των θεσμών και την διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών του. Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη  Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τα δάκρυα του πρωθυπουργού ως κροκοδείλια «Τα δάκρυα σας κ. Τσίπρα για την φασιστική επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια. Αν ήταν πραγματικά θα είχατε βρει τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έστω και σήμερα να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς  κατά του προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στην Θεσσαλονίκη από ομάδα αγανακτισμένων με επικεφαλής βουλευτές σας καθώς και τις  επιθέσεις τόσων και τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Που να  το πράξετε όμως αφού εσείς από το βήμα της Βουλής είχατε πει θα σας κάνουμε να μην βγαίνετε από τα σπίτια σας.  Αυτή ήταν και παραμένει η δική σας αντίληψη.» Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι όπως είπε η Νέα Δημοκρατία περιμένει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο. «Με προβληματίζει και η στάση της νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ  εκλογές τώρα για να αποκτήσει η χώρα ηγεσία και κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων αξιόπιστη και ικανή. Ικανή να διαπραγματευθεί από νέα θέση και σε νέα βάση την επόμενη μέρα για να κάνει η  χώρα μια νέα αρχή. Ζητώ εκλογές τώρα για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση προκειμένου να ανακτήσουμε σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας όχι στα λόγια, επιτέλους να γίνει πράξη να επιστρέψουμε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμοι εταίροι. Ζητώ εκλογές τώρα για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση που θα εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και την μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.

Η Πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και όρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι  για ότι υπαγορεύει το συμφέρον του λαού και του τόπου. Να βάλουμε ξανά την δική μας σφραγίδα της πολιτικής σταθερότητας και της προοδευτικής διακυβέρνησης για μια καλύτερη επόμενη μέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η απάντηση Τσίπρα από το βήμα της βουλής «Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο…Την άποψη σας αυτή κ. Γεννηματά δε τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοι σας στο ΚΙΝΑΛ. Κακώς σας παρασέρνουν όσοι βλέπουν την αναβίωση αυτής της ολεθριας και για τη χώρα και για το ΚΙΝΑΛ συμμαχίας με το Σαμαρά ως προσωπική τους σανίδα σωτηρίας. Δεν ακούτε τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη που καλουν όλα τα προοδευτικά κομματα στην Ελλάδα να ενώσουν δυνάμεις για ένα προοδευτικό δρόμο στη χώρα

RELATED ARTICLES

Most Popular