Στην ανάγκη ο κόσμος να δώσει το παρών στις κάλπες αναφέρθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –

«Στόχος να βοηθηθεί η παράταξη και να σταθεί στα πόδια της η χώρα» επισήμανε, σχετικά με τη φιλοδοξία της ενόψει των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Για αυτό και πήρα την πρωτοβουλία να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό, προσέθεσε. Είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα, αλλά ένας κατακερματισμένος χώρος δε μπορούσε να δώσει προοπτική, εξήγησε.

«Πολλοί προσπάθησαν να απαξιώσουν την προσπάθεια, αλλά δεν δικαιώθηκαν» τόνισε, μιλώντας για Κασσάνδρες και στο εσωτερικό της παράταξης.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοίρασε τα πυρά της σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι κάποιοι έχτισαν πολιτικές καριέρες στην πλάτη της δημοκρατικής παράταξης και της χώρας.

Ως προς τις αιτίες της κρίσης η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έδωσε την εντύπωση πως ταυτίζεται με τη δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές επιλογές.

Ρόλος της κεντροαριστεράς είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα την έχουν καλέσει προκειμένου να ενημερωθούν για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου στη χώρα μας.

Δεν αρκούν οι συμμαχίες με αριστερούς λαϊκιστές, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2015 του είχε προτείνει να συγκροτήσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Ο κ.Τσίπρας δεν άκουσε κανέναν, έκανε εκλογές» προσέθεσε. «Κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε η χώρα» είπε με νόημα. Τη χώρα την κρατήσαμε στο ευρώ όλοι μαζί, μόνος του την οδηγούσε στην έξοδο» απάντησε σε σχετικό ερώτημα στη συνέντευξή της στο KONTRA.

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, δεν αρκούν πλέον οι μονοκομματικές κυβερνήσεις» επανέλαβε. «Δεν έγινε ποτέ πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας προτίμησε την ακροδεξιά απόφση των ΑΝΕΛ» σημείωσε σχετικά με τα γεγονότα του 2015.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών επέμεινε ότι τόσο ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν συντηρητικές επιλογές.

Η κυρία Γεννηματά απέρριψε και κάθε συζήτηση για απλή αναλογική. «Όχι άλλα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ μίλησε για τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο να υπάρξει νεκρός:
«Αν η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται σημαίνει ότι δεν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Τα Εξάρχεια πρέπει να σταματήσουν να είναι άβατο με ευθύνη της κυβέρνησης».