Ο πλέον έμπιστος και στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ, ο νεοφιλελεύθερος Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σήμερα για την γνωστή υπόθεση της παιδεραστίας. 

Γνωστή επίσης είναι και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε προ μηνών ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής στη Νέα Δημοκρατία από το έδρανο της βουλής (βλ. το παραπάνω ΒΙΝΤΕΟ) όπως και η πρωτοφανής αντίδραση του Τζαβάρα της ΝΔ που αντί να σχολιάσει την ουσία των καταγγελόμενων, έκανε λόγο περί “προκλητικού φασιστικού λόγου

Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε δηλώσει: “Προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής“. Να σημειωθεί πως το παρόν στη δίκη έδωσε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο εισαγγελέας της Έδρας αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε κατά την πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη. Ειδικότερα, το κατέρριψε λέγοντας πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία τα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία.

Τόνισε ακόμα ο εισαγγελέας: «Ο κατηγορούμενος Νίκος Γεωργιάδης φρόντισε να μην εμπλακεί το όνομα του με κανέναν τρόπο περαιτέρω και σε οποιοιδήποτε νομική ενέργεια στη Μολδαβία. Προσέλαβε έναν από τους καλύτερους δικηγόρους στην Μολδαβία για να μην εμπλακεί το όνομα του σε καμιά υπόθεση. Με όποιο νομικό τρόπο ή μέσο η όπλο είχε προσπάθησε να μην συνεχιστεί η να ανασυρθεί η υπόθεση εναντίον του στη Μολδαβία».

Εντολή να καθίσει πίσω για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα του Hot Doc που αποκάλυπτε την εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία, είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Γεωργιάδη.

Αυτό ακριβώς είχε αποκαλύψει το δεξί χέρι και σχολικός φίλος (σ.σ όπως κατέθεσε ο ίδιος) του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά την απολογία του στη συνέχεια της δίκη του, όπου κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής.

Όπως είπε απευθυνόμενος στην Έδρα του δικαστηρίου, μετά το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc το 2016, μίλησε με τον Μητσοτάκη ο οποίος του είπε «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει»Δ

Ο ίδιος δηλαδή ο Νίκος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αρχηγό της ΝΔ ακόμα και μετά την παραίτησή του. Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κατηγορουμένου, ουδέποτε σταμάτησε να είναι το δεξί χέρι και ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά την εμπλοκή του ονόματός του σε μια τόσο βαριά υπόθεση.

Επομένως, φαίνεται πως ήταν ξεκάθαρη επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ να τον εξαφανίσει από το προσκήνιο αλλά να τον κρατήσει ως ενεργό συνεργάτη του στο παρασκήνιο.

Mένει τώρα να δούμε τι θα κάνει η ΝΔ και αν θα τον κατεβάσει υποψήφιο στην Αθήνα.