1) Έχει γαλάζιο αίμα αφού η γιαγιά του Ειρήνη, Irene, είναι απόγονος του βασιλέως Γεωργίου Β’ της Αγγλίας.

2) Μιλάει και διαβάζει Αρχαία Ελληνικά.

Mάλιστα, τo 2002, απήγγειλε μία ωδή γραμμένη στην γλώσσα του Ομήρου, στην εναρκτήρια επίσημη δεξίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

3) Ο πατέρας του διαθέτει το κατάλυμα «Villa Irene» στο Νότιο Πήλιο, το οποίο ο ίδιος επισκέπτεται τακτικά.

4) Ήταν μέλος της αρχαιότερης Αδελφότητος της Οξφόρδης, των «Old Etonians», ενώ σε ηλικία 22 ετών εξελέγη πρόεδρος της Oxford Union.

5) Πριν ασχοληθεί με την πολιτική διεκρίθη ως δημοσιογράφος αναλαμβάνοντας υψηλές θέσεις, όπως την αρχισυνταξία στην «Daily Telegraph» και στο αρχαιότερο περιοδικό της Υφηλίου, στο «The Spectator».

6) Εξελέγη επί δύο συναπτές τετραετίες, δήμαρχος του Λονδίνου, η μία εκ των οποίων συνέπεσε με τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

7) Έχει το θάρρος να λέει την γνώμη του, έστω και αν αυτή δεν αρέσει, όπως για παράδειγμα το σχόλιο που έκανε για τον Μπαράκ Ομπάμα όταν ο τελευταίος διατύπωσε την θέση ότι «είναι καλύτερα για την Μεγάλη Βρεταννία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Έγραψε, τότε, ο Μπόρις ότι ο «Ομπάμα μισεί την Βρεταννική Αυτοκρατορία λόγω της κενυατικής του καταγωγής».

8) Συνδέεται με την κατά 23 χρόνια νεώτερή του καλλονή Κάρυ Σίμμονς, η οποία, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, εκτός της προφανούς προσωπικής ανανεώσεως την οποία του εισφέρει, διευρύνει την απήχησή του στους millenials.

9) Έχει συγγράψει μία αξιοσημείωτη βιογραφία του Ουΐνστων Τσώρτσιλ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον συγκρίνουν με τον Πατέρα της Νίκης, κυρίως λόγω του αντισυμβατικού του χαρακτήρα.

10) Είναι dilettante.

 

Πηγή : Mancode.gr