Περιφερειακές 2019: Γιατί θα εκτιναχθεί η “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία”

Από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 έχουν αλλάξει πολλά. Παρεμβλήθηκαν οι εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η ανάληψη της εξουσίας από το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το εικονικό δημοψήφισμα του θέρους που το ΟΧΙ του λαού έγινε ΝΑΙ από τον αριστερό Αλ. Τσίπρα, οι εθνικές επίσης εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και πάει λέγοντας.

Θα σταθώ όμως στην περίπτωση του αυτοδιοικητικού βραχίονα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή την “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία” η οποία λαμβάνει μέρος στις Περιφερειακές εκλογές σε λίγες μέρες. Και αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση διότι έχουμε να κάνουμε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αν μη τι άλλο διαγράφει μια αξιοπρεπή και δυναμική πορεία. Χωρίς διάθεση κολακειών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ακόμη και των πολιτικών του αντιπάλων.

Περιφερειακές 2014:

Το 2014 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης με την “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία” έκανε αγώνα μέσα από τη φυλακή, λόγω της στημένης εξυφανθείσας σκευωρίας – επιτρέψτε μου να τη θεωρώ έτσι, όπως άλλωστε τη θεωρούν έγκριτοι νομικοί ακόμη και του αριστερού χώρου αφού και στο δικαστήριο οι κατηγορίες καταπίπτουν η μια μετά την άλλη – και κατάφερε έτσι η “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία” να εκλέξει 2 (δύο) Περιφερειακούς Συμβούλους και να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες ποσοστό του 7%! Χαρακτηριστική ήταν η άφιξή του κ. Ηλιόπουλου στην ορκωμοσία της Περιφέρειας τότε με κλούβα και χειροπέδες στα χέρια (!) λες και επρόκειτο για αιχμάλωτο πολέμου ή … βαρυποινίτη και η συγκινητική φωτογραφία με την νεογέννητη κόρη του στα χέρια.

Και λέω “ιλιγγιώδες” διότι ενώ οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων αλώνιζαν σε πόλεις και χωριά, διανέμοντας προεκλογικά φυλλάδια και κάρτες, ο Ηλιόπουλος έκανε τον αγώνα του μέσα από ένα καρτοτηλέφωνο της φυλακής!

Εκτοτε αλλάζουν όλα. Με τη λήξη της προσωρινής κρατήσεώς και την διεξαγωγή εθνικών εκλογών το 2015 ο Ηλιόπουλος επανέρχεται δυναμικώς και συνεχίζει την κοινοβουλετική του παρουσία που άφησε στη μέση, λόγω της πολύκροτης υποθέσεως καταθέτοντας δεκάδες καίριες Ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. Πραγματοποίησε επίσης πλήθος ομιλιών που έκαναν αίσθηση από το βήμα της Βουλής, ήταν – προς τιμήν του – στο πλευρό των κατοίκων της Μαγνησίας, φέρνοντας άμεσα τα όποια προβλήματα στη βουλή και έχοντας συνέχεια παρουσία στο Βόλο, παρά τον σιωπηρό και συμφωνημένο αποκλεισμό από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν το κόμμα που εκπροσωπεί μόνο όταν ήταν να διακινήσουν ανακριβή δημοσιεύματα.

Περιφερειακές 2019:

Η “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία” λοιπόν έπιασε σχεδόν 7% το 2014, χωρίς μέσα προβολής, με υποτυπώδη προεκλογικό αγώνα και τον επικεφαλής απόντα. Τώρα ο Ηλιόπουλος έδωσε τη σκυτάλη στη καθηγήτρια Μαρία Μπίλλη, ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο με ακέραιο ήθος και περγαμηνές αγώνων.

Φαντασθείτε τώρα στις 26 Μαϊου, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια συνεχών παρεμβάσεων και έντονης παρουσίας, με ανανεωμένο και δυνατό ψηφοδέλτιο με 18 άτομα στη Μαγνησία και 58 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και με επικεφαλής την αξιόλογη κ. Μπίλλη!

Σπύρος Κ., συνταξιούχος, κάτοικος Μαγνησίας


Προηγούμενο άρθροΑπό το ΚΚΕ στο Σύριζα, στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι και τώρα στη ΝΔ ο Γρ. Ψαριανός
Επόμενο άρθρο«Τσιράκια των εφοπλιστών»