Μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής επρόκειτο να παρελάσει με την Ελληνική Σημαία, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς καθώς όπως είπαν  “οι αλβανοί ήταν συνεργάτες των τούρκων” και αναφέρθηκαν στα δεινά που υπέστησαν οι Σουλιώτες από τον τουρκάλβανο Αλή Πασά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού και στην 28η Οκτωβρίου είχε επιχειρηθεί το ίδιο ακριβώς, αλλά τελικώς απετράπη ύστερα από κινητοποίηση των νησιωτών.

Αυτό, όμως, δεν επετράπη και πάλι, αφού η αντίδραση των γονέων ήταν σφοδρή και οι διαμαρτυρίες έντονες, αποτρέποντας τους συνδικαλιστές.

Στην σχετική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του Σύριζα και της Νέας Δημοκρατίας, από κοινού καταδίκασαν τις αντιδράσεις των κατοίκων και ιδιαιτέρως των γονέων, σημειώνοντας ότι «πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» και ότι «πρέπει να απομονωθούν» οι γονείς που αντέδρασαν. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Σύριζα, βουλευτής Ζαχαριάδης, έσπευσε να συνδέσει τους αλβανούς με τους φιλέλληνες, μπερδεύοντας την βούρτα με κάτι άλλο ομόηχο, προφανώς. Την ίδια καταδίκη επεφύλαξαν και οι συνδικαλιστές με τον δημοσιογράφο, παρουσιαστή της εκπομπής.