Η Υποψήφια Περιφερειάρχης της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλία» Μαρία Μπίλλη και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Μαγνησίας  με την Ελληνική Αυγή ήταν παρόντες στην έκτακτη σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου του Βόλου και του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης σχετικά με την μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο και της 32ης Μοίρας Πυροβολικού από τη Λάρισα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Η «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης της φωνής των Ελλήνων Εθνικιστών από το προεδρείο της εκδήλωσης, το οποίο αυθαίρετα καλούσε στο βήμα την κάθε αριστερή συνιστώσα και σκόπιμα παρεμπόδιζε τους εκπροσώπους της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας. Η Υποψήφια Περιφερειάρχης παίρνοντας τελικά το λόγο – εκτός βήματος ύστερα από την απαγόρευση του προεδρείου – αναφέρθηκε στο οικονομικό αποτύπωμα της ιστορικής Ταξιαρχίας στην πόλη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, στο κοινωνικό της έργο καθώς και στον κίνδυνο οικονομικού μαρασμού της πόλης που ήδη μαστίζεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη επικεντρώθηκε στο επιχειρησιακό σκέλος της μετεγκατάστασης τονίζοντας ότι όχι μόνο τα νησιά του Αιγαίου αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα χρειάζεται προάσπιση και ενίσχυση σε θέματα ασφάλειας σε μία περίοδο κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα.

Τέλος έγινε αναφορά στα κακόβουλα σχέδια της κυβέρνησης  για μεταφορά λαθρομεταναστών ως ισοδύναμο μέτρο με ό, τι αυτό συνεπάγεται όπως εγκληματικότητα, έλλειψη αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, περαιτέρω επιδείνωση της ανεργίας, φτωχοποίηση και γκετοποίηση της περιοχής με απώτερο σκοπό την σταδιακή εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού.