Γράφει ο Γεώργιος Σύρος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία»

Αρχικώς, ενώ οι εξελίξεις βαίνουν ραγδαίες και η πατρίδα μας εκποιείται όσο όσο, τα χρεωκοπημένα κόμματα της διαπλοκής των διεφθαρμένων και διαφθορέων συνεχίζουν ανεξαλείπτως να εμφιλοχωρούν στη δημόσια κοινωνική ζωή και συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με σημαία το παρωχημένο κόλπο ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν κόμματα αλλά … πρόσωπα, συνεχίζουν να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, προβάλλοντας τους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψηφίους, μόνο φυσικά που η επιλογή τους έχει εξετασθεί ενδελεχώς από τα αρμόδια επιτελεία ώστε να εφελκύσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν και να τους εγκλωβίσουν στη μέγγενη των κομματικών τους μηχανισμών.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλία» απέχουν από τα αμαρτωλά από-κόμματα διότι προέρχονται από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για ανακυκλώσιμα υλικά και δέσμιους μικροπολιτικών συμφερόντων.

Η «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» κόντρα σε όλους τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που μετείχαν όλες αυτές τις δεκαετίες στο φαγόποτι με τις μίζες, τις ρεμούλες, τις υπερκοστολογήσεις και τις εκδουλεύσεις, μακρυά από αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις, επιχειρεί να προβάλει την ανάγκη μιας γενικής ανατάξεως με πρωτεύοντα τομέα αυτόν του Αγροτικού,  η οποία θα μετατρέψει τη Θεσσαλία σε μια Ισχυρή Περιφέρεια, συμβάλλοντας έτσι στην εκπλήρωση της βασικής και αδήριτης προϋποθέσεως για μια δυνατή Ελληνική Οικονομία: Την Εθνική Παραγωγή και την ενδυνάμωση του Πρωτογενούς Τομέα.

Ο αγροτικός τομέας στη Θεσσαλία αποτελεί σημαντικό παράγοντα του ΑΕΠ, ο οποίος εκφεύγει της δυναμικής του 20%. Φυσικά υφίστανται προοπτικές σημαντικής ενισχύσεως της αγροτικής παραγωγής, γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι διαφαινόμενες ευκαιρίες. Ο αγροτικός τομέας και συγκεκριμένα ο τομέας της γεωργίας συνιστά τον πιο διαδεδομένο κλάδο της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η έκταση των κυρίως αγροτικών περιοχών φτάνει στη χώρα μας στο 82% και ο πληθυσμός των αγροτικών περιοχών φτάνει στην Ελλάδα στο 44%.

Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να αφυπνισθεί και να απεμπλακεί από περίεργους κομματικούς κύκλους που τον καταδυναστεύουν και τον καπηλεύονται και να διεκδικήσει σθεναρώς τα συμφέροντά του. Για εμάς, οι αγρότες είναι η «Ψυχή του Έθνους». Ανέκαθεν η χώρα μας ήταν αγροκτηνοτροφική και η Οικονομία βασιζόταν στην αγροτική παραγωγή. Ο αγρότης είναι φύσει πατριώτης, διότι κοπιάζει, ιδρώνει και αγωνίζεται για τη γη του. Υφίσταται λοιπόν μια μεταφυσική σύνδεση του Ανθρώπου με τη Γη, μέσω της οποίας αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση.

Η παραγωγή φυσικά μειώθηκε δραματικώς με την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε, μέσω της καταβαραθρώσεως της κτηνοτροφίας, της εκχερσώσεως των ελαιόδενδρων, των αμπελώνων, και της απισχνάσεως των ελληνικών ζωοκομικών φυλών. Έτσι λοιπόν καθημαγμένος ο αγροτικός τομέας συνέχισε και παραμένει όρθιος μέχρι την απαίτηση της Ε.Ε να μειωθεί κατά πολύ η αγροτική παραγωγή, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως η Ελλάδα είναι χώρα αγροτική και όχι κατά κύριο λόγο βιομηχανική!

Στόχος και θέση της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλία» είναι η αναστροφή των κινήτρων και γενικού προσανατολισμού. Να στραφούμε στη βιολογική γεωργία και στην εξασφάλιση της αυτάρκειας στα βασικά προϊόντα. Βασικές μας θέσεις;

  1. Διασφάλιση της προστασία των μικρών αγροτικών καλλιεργειών, απαγορεύοντας ρητώς την υποθήκευση της γης, υπό τη μορφή δανεισμού. Σεισάχθεια στα χρέη του μικρού αγροτικού κλήρου δίνοντας ώθηση στην αγροτική οικονομία. Μείωση φόρων για να παραμείνει ο Έλληνας αγρότης στη γη των προγόνων του.
  2. Στρατηγικός στόχος η Αυτάρκεια
  3. Στήριξη του Θεσσαλού αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής από τη λαίλαπα των πολυεθνικών εταιριών.
  4. Σύνδεση Αγροτικής Παραγωγής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
  5. Ειδίκευση των Ανωτάτων  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας στο αγροτικό προϊόν της κάθε περιοχής. Ο αγροτικός τομέας, όπως προελέχθη, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής Οικονομίας. Κρίνεται ως τεράστια αναγκαιότητα ο σύγχρονος αγρότης να εκπαιδευτεί και να εμβαθύνει στην αγροτική εκπαίδευση, καθώς η ελληνική γεωργία δύναται να συντελέσει δυναμικώς στην έξοδο από την κρίση. Δεν αρκεί λοιπόν η παραγωγή, αλλά χρειάζονται γνώσεις γύρω από τις νέες καλλιεργητικές μεθόδους και τεχνικές. Οι αγρότες λοιπόν είναι δέον να διαθέτουν κατάρτιση, να αναπτύξουν σημαντικώς τη τεχνογνωσία τους και να τους παρέχονται κατευθυντήριες γραμμές για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών τοπικών προϊόντων.

Ο αγροτικός κόσμος είναι η Ψυχή του Εθνικού κράτους!

Για μια Ισχυρή Θεσσαλία σε μια Ελεύθερη Ελλάδα!